קראנץ’ אגוזים
רגע לפני שנגמר החמץ- מתכון לעוגת קראנץ’ אגוזים אוורירית ומפנקת של השף קונדיטור דודו אוטמזגין
רכיבים:
בצק ל-3 עוגות
למלית:
אופן ההכנה:
1. מערבלים במיקסר עם וו לישה את הביצה, הנטורינה, הסוכר, החלב והמים.
2.מוסיפים את הקמח, המלח והשמרית.
3.לשים את הבצק במהירות איטית 20 דקות עד שהוא משתחרר מדפנות קערת המיקסר.
4.מתפיחים את הבצק בטמפ’ החדר למשך ½ שעה ואז משהים במקרר עטוף בניילון נצמד למשך שלוש שעות לפחות (עדיף למשך הלילה).
5.מחלקים את הבצק ל-3, פותחים כל גוש לעלה בגודל 20X30 ס”מ ובעובי 3 מ”מ, מורחים ⅓ מהמלית על כל עלה בצק. מגלגלים ל-3 רולדות.
6.עם סכין חד חותכים לאורך כל רולדה, מלפפים כבורג כל שני חלקים (מלפפים מאמצע הגליל כלפי הצדדים) ומניחים בתבנית. מורחים בביצה טרופה.
7.מתפיחים בתבנית אינגליש קייק למשך 45 דקות.
אופן הכנת המלית:
מערבבים בקערה את האגוזים עם הסוכר והביצה ומקררים.
אופים בטמפ’ של 155 מעלות למשך 45 דקות בתנור שחומם מראש עד להזהבה.
** למתכון לעוגת שמרים אגוזים >>>
**שבלולי שמרים עם קינמון ואגוזים בסוכר וקרמל>>>
טיפים להכנת המתכון:
1.למעטה מבריק ומתוק ניתן לזגג בסירופ סוכר
2.ניתן להוסיף כפית קינמון למלית
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה