קיש פרחים
מתכון לקיש כזה עוד לא ראיתם! מתכון לקיש פרחים צבעוני וססגוני מירקות וגבינות במיוחד לשולחן השבועות
רכיבים:
לבסיס:
למלית הקיש:
אופן ההכנה:
1.הכנת הבסיס: מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את הקמח, נטורינה קרה וחתוכה לקוביות ומלח עד לקבלת פירורי בצק. מוסיפים חלמון ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד, במידה והבצק מעט יבש מוסיפים מים קרים ומעבדים עד שמתאחד. מעבירים לקירור לשעה.
2.מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי של כ-3 מ"מ ומרפדים תבנית פאי 24 ס"מ, מנקבים במזלג ומקפיאים לחצי שעה.
3.מכסים את הקלתית בנייר אפייה מקומט ומניחים מעל משקולות אפייה או קטניות יבשות. אופים את הקלתית 15-18 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, מסירים את המשקולות ואופים כ-10 דקות נוספות להזהבה קלה, מצננים.
4.הכנת המלית: שוטפים את הירקות, קולפים את הגזרים ופורסים לאורכם לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה או קולפן תפוחי אדמה. פורסים גם את הזוקיני לאורכו בקליפתו.
5.מעבירים את רצועות הגזר לקערה בינונית, ממלאים במים רותחים רק עד כיסוי ומחממים 5-10 דקות במיקרוגל או עד שרצועות הגזר מתרככות, הופכות גמישות מאוד וניתנות לגלגול. אם מעדיפים ניתן גם לבשל את רצועות הגזר בסיר במקום. מסננים ומצננים. מערבבים בקערה את יתרת חומרי המלית לתערובת אחידה וממלאים את הקלתית.
6.מגלגלים בכל פעם רצועת גזר או זוקיני בצורה הדוקה לקבלת ספירלה, מגלגלים סביב רצועה נוספת מאותו הירק ונועצים את הפרח שהתקבל במלית. חוזרים על הפעולה עם שאר רצועות הירקות עד שהקלתית כולה מלאה בפרחים בגוונים שונים.
מפזרים על פרחי הירקות מעט מלח ופלפל ואופים כ- 50 דקות בתנור שחומם מראש ל-180, עד שהבצק משחים והמלית אפויה וזהובה.
** למתכון לקיש עגבניות וזיתים >>>
**למתכון לפשטידת פטריות וגבינת קשקבל>>>
טיפים להכנת המתכון:
1.ניתן למצוא גזרים צבעוניים ברשתות השיווק השונות במקרר הירקות
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

11 תגובות על “קיש פרחים”
כתיבת תגובה לבטל
מתכונים פופולארים
None found
זה יפהפה! גזרתי ושמרתי לחג
א
יפה ,הגשה חדשה.
מתי משתמשים בגבינות ואיך?
היי, מפורט באופן הכנה, שלב 5
(+_+)=_=O:-):-$
מה אפשר במקום נטורינה קוקוס
מה זה נטורינה קוקוס?
היי דליה, נטורינה היא תחליף מרגרינה חדש מבית שמרית, עשירה בשמן קוקוס או בשמן זית, ללא שומן מוקשה, ללא שומן טראנס ובטעם ניטרלי.
הנטורינה מתאימה לכל סוגי האפייה, פרווה או חלבי, ולבישול ויכולה להחליף חמאה בכל מאפה. בנוסף, נטורינה מתאימה לטבעוניים (מאושר ע"י vegan friendly) ומתאימה לרגישים ללקטוז
אפשר במקום גזרים צבעונים לעשות סלק וגזר רגיל?
היי שירז, אפשר עם גזר רגיל רק שיצא פחות צבעוני ומרשים, לגבי הסלק- הוא מפריש נוזל בצבע כהה בזמן האפייה וזה עלול להתפשט על המאפה, לא מומלץ