קוגלהוף אישי עם קונפיטורה
מתכון חגיגי לאירוח ראש השנה של הקונדיטור ערן שוורצברד. קוגלהוף אישי במילוי עשיר בקונפיטורה וניתן לגוון לפי טעם הקונפיטורה האהוב עליכם.
רכיבים:
חומרים לבצק- כ 24- יחידות
חומרים למילוי
חומרים לסירופ סוכר
אופן ההכנה:
1.שמים את השמרים בקערת מערבל) במידה ומשתמשים בקוביה מפוררים את השמרים( מוסיפים את המים והסוכר ומערבבים קלות בעזרת וו הלישה. מוסיפים את הקמח, הביצים וגרידת הלימון ומערבבים.לשים כ 4- דקות במהירות בינונית. מוסיפים את המלח ואת קוביות החמאה בהדרגה ולשים במהירות גבוהה כ 8- דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד. מדי פעם מפסיקים את פעולת המערבל, מנקים את השוליים ע"י לקקן ומפזרים מעל מעט קמח.
2.עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת נפחו.
3.לאחר התפיחה מוציאים את האוויר ויוצרים כדור. מעבירים למקרר ל 3- שעות עד להכפלת נפחו בשנית.
4.מקמחים משטח עבודה. צרים מהבצק 24 כדורים)במשקל 50 גרם כל אחד( ומרדדים כל כדור לעלה בעובי כ 2-3- מ"מ.
5.מורחים כל עלה בקונפיטורה, מגלגלים לנקניק ומניחים סביב הצינור בתבנית הקוגלוף
6.מתפיחים עד אשר הבצק מגיע לגובה התבנית. אופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש ל 175- מעלות.
משחררים את הקוגלוף מהתבניות ומצננים קלות. מרטיבים בסירופ סוכר וטובלים את הקוגלוף בחלקו העליון בסוכר.
**לכל המתכונים לראש השנה וסוכות >>>
**למתכון לקוגלהוף תפוחים ותאנים>>>
** מתכון לקוגלהוף שוקולד צ'יפס >>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה