פחזניות
מתכון לפחזניות, אותה עוגייה מוכרת ונפלאה עם שינוי קטן בבצק שעושה שינוי גדול בפחזניה
רכיבים:
בצק ל-24 פחזניות
למלית קצפת וניל:
אופן ההכנה:
1.מחממים בסיר את המים, חלב, נטורינה, מלח וסוכר עד שהנטורינה נמסה והתערובת חמה
2.מוסיפים את הקמח בבת אחד ומערבבים היטב עד שכל התערובת נפרדת מדפנות הסיר
3.מעבירים לקערת המיקסר עם וו גיטרה ותחילה מערבלים את הרביכה שנוצרה עד שתתקרר
4.מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך ערבול בין הוספה להוספה, כאשר את הביצה הרביעית מוסיפים בהדרגה (מערבבים בקערה ובכל פעם מוסיפים מעט). במידת הצורך מוסיפים גם את הביצה החמישית (לא חייב את כולה, אפשר גם רק חלק). הסוד להצלחת הפחזניות הוא שהמרקם של התערובת יהיה סמיך במידה כזו שאם לוקחים מעט מהתערובת ומותחים בין 2 אצבעות נותר חוט שמחבר ביניהן.
5.מעבירים את התערובת לשק זילוף ומזלפים פחזניות על תבנית מרופדת בנייר אפיה. התערובת תספיק לכ- 3 תבניות תנור סטנדרטיות
6.אופים את הפחזניות כ- 25 דקות בתנור שחומם ל- 190 מעלות. הפחזניות יתפחו במהלך האפיה אולם אין זה הסממן היחיד למוכנות שלהן וחשוב לסיים את האפיה רק כשהן קשיחות ונפרדות בקלות מנייר האפיה
7.מצננים את הפחזניות ועושים חור בתחתית כל אחת
8.הכנת המלית: מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר ותמצית הוניל עד שמתקבלת קצפת יציבה
בעזרת שקית זילוף ממלאים את הפחזניות ומעבירים לקרור ולספיגת לחות וטעמים
**קונוסים מבצק עלים עם קצפת>>
טיפים להכנת המתכון:
1.לגרסת פרווה ניתן להחליף את השמנת בקצפת צמחית ולוותרעל אבקת הסוכר היות והיא ממותקת מראש ואת החלב להחליף במים או חלב שקדים/סויה
2.ניתן גם לוותר על זילוף המלית לתוך הפחזניה ולחצות כל פחזניה לשניים ולמלא אותה בקצפת בעזרת כף
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה