פאי תפוחים עם קרם שקדים
מתכון לפאי תפוחים עסיסי עם קרם שקדים: שילוב מנצח לקינוח קוצר מחמאות לחג או לכל אירוח!
רכיבים:
לתבנית מלבנית 25X35 ס"מ
חומרים לבסיס
לקרם שקדים
לציפוי תפוחים
אופן ההכנה:
1.הכנת הבסיס- מערבלים במיקסר את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים את הנטורינה חתוכה בקוביות וממשיכים לערבל עד להיווצרות תערובת פירורית. מוסיפים בהדרגה את המים, בכל פעם כף, עד לקבלת בצק אחיד.מעבירים לנייר אפייה מקומח ומרדדים למלבן דק הגדול בכמה ס״מ מגודל התבנית. הופכים את הנייר עם הבצק על גבי התבנית, מסירים את הנייר ומהדקים היטב לתבנית לתחתית ולשוליים. שומרים בקירור.
2.הכנת קרם שקדים – מערבלים במיקסר את הנטורינה חתוכה בקוביות, שקדים, סוכר, מלח, ביצה ווניל לתערובת אחידה. מורחים שכבה דקה על הבסיס. ומחזירים לקירור.
3.קולפים את התפוחים, חוצים ומסירים את הליבה. פורסים לפרוסות בעובי של ½ ס״מ. מסדרים על גבי הקרם שקדים בכל פעם קבוצה של 5 פרוסות פעם לאורך ופעם לרוחב עד לכיסוי מלא. בוזקים מעל התפוחים את הסוכר. מחזירים למקרר.
מחממים תנור ל-175 מעלות. אופים הישר מהמקרר 45-50 דקות ועד שהתפוחים והבצק זהובים. מוציאים ומצננים מעט, מברישים ב2 כפות דבש מדוללות עם 1 כף מים רותחים.
*מתכונים לראש השנה>>
טיפים להכנת המתכון:
1.מומלץ להגיש בליווי גלידת וניל
2.ניתן להכין מחצית מהכמות בתבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה