פאי תפוחים מבצק פילו של נטלי לוין
מתכון לפאי תפוחים קל ומהיר להכנה מבצק פילו, לאירוח או סתם כשמתחשק להתפנק!
רכיבים:
רכיבים ל-8 יחידות
למלית התפוחים:
לפילו:
לקישוט:
אופן ההכנה:
1.מלית תפוחים: קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות.
2.מחממים מחבת רחבה על להבה גבוהה ומכניסים פנימה את קוביות התפוחים. מבשלים את קוביות התפוחים במשך 2-3 דקות על להבה גבוהה עד שהם מתחילים להגיר נוזלים ומוסיפים סוכר, וניל וקינמון. ממשיכים לבשל את קוביות התפוחים עם הסוכר והתבלינים במשך 2-3 דקות על להבה בינונית עד שהתפוחים מעט מתרככים. מצננים לחלוטין.
3.הכנת הפאי: מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים עלה אחד על משטח העבודה ומברישים בשמן. מעליו מניחים שכבה נוספת של פילו, מברישים בשמן ואז עוד שכבה מוברשת בשמן.
4.חוצים ל-2 ומניחים 2-3 כפות ממלית התפוחים בשליש התחתון של כל פילו. מגלגלים למעין אגרול ומניחים על גבי תבנית עם נייר אפייה כאשר תפר הגלגול מונח כלפי מטה. חוזרים על הפעולה עם עוד עלי פילו ומלית תפוחים.
5.מברישים את החלק העליון של המאפים בשמן ומפזרים סוכר דמררה בנדיבות.
6.אופים את הפאי בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 12-18 דקות או עד שהם מקבלים גוון זהוב עמוק.
7.מפזרים אבקת סוכר ומגישים חם.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה