עוגת תפוח בדבש חגיגית במיוחד
עוגה מרהיבה לראש השנה, תסתכלו בתמונות נכון שזאת אחת העוגות היפות שראיתם? שכבות בצק פריך עם קינמון ודבש, קרם מפנק הכל ביחד ומתקבלת העוגה המושלמת לראש השנה.
רכיבים:
חומרים לבצק:
למלית תפוחים:
לקרם וניל:
אופן ההכנה:
1.בקערת מערבל עם וו גיטרה מערבלים במהירות בינונית את הנטורינה, הסוכר והדבש עד שהסוכר והדבש נטמעים בנטורינה, מוסיפים ביצה ומערבלים שוב. מוסיפים את הקמח יחד עם המלח והקינמון ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד וחלק, אם הבצק לא מתאחד מוסיפים 1-2 כפות נוזלים בהדרגה.
2.עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של שעתיים.
3.מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים הבצק לשני חלקים, מרדדים כל חלק לעיגול בעובי חצי ס"מ. גוזרים שבלונה של תפוח מניחים ע"ג הבצק וחותכים בהתאם לשבלונה. מעבירים לקירור עד לחימום התנור.
4.אופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות כ10-12 דק עד להזהבה קלה של הבצק.
5.הכנת התפוחים- מבשלים במחבת ע"ג להבה בינונית את קוביות התפוחים, סוכר, חמאה וקינמון. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ5 דק עד להתרככות התפוחים. מסירים ומצננים.
6.הכנת הקרם- מקציפים בקערה את השמנת, החלב והפודינג וניל עד להיווצרות קרם יציב ומעבירים לשק זילוף.
מניחים את אחד מבסיסי התפוח על צלחת הגשה, מזלפים "טיפות" של הקרם ע"ג הבסיס צפוף ככול שניתן. מפזרים מעל את קוביות התפוחים, סוגרים בשכבת התפוח שנותרה ומזלפים בשנית. מעטרים בדבורים מבצק סוכר או בכל עיטור אחר. שומרים בקירור 4-5 שעות לפני ההגשה.
**למתכון לעוגת דבש ותפוחים מקורמלים >>>
**למתכון לעוגת תפוחים שכבות >>>
**למתכון ללחמניות דבש לראש השנה>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה