עוגת תפוחים שכבות, אגוזים ושטרוייזל
מאת צוות האופים של שמרית
מתכון לעוגת תפוחים מעולה וקלה להכנה, עם שכבות פירורי שטרויזל ומלית אגוזים
מצרכים
חומרים ל-3 עוגות בתבנית אינגליש קייק 30 ס”מ | חומרים לבצק
- 4 כוסות קמח 560) גרם)
- 1/2 שמרית שמרים טריים
- 1 ביצה
- 1 חלמון
- 1/4 כוס חלב (60מ”ל)
- 3/4 כוס אבקת סוכר (90 גרם)
- קליפה מגוררת מחצי לימון
- 300 גרם נטורינה/ חמאה רכה, חתוכה לקוביות
- 1 כפית מלח
חומרים למלית תפוחי עץ
- 5 תפוחי עץ קלופים מסוג גרני סמית
- 1/2 כוס סוכר (100גרם)
- 1/4 כוס דבש (80 גרם)
- 25 גרם חמאה
- 1 שקית סוכר וניל
- 1/2 כוס צימוקים לבנים
חומרים למלית אגוזים
- 2 כוסות אגוזי מלך קצוצים
- 1 כוס סוכר (200 גרם)
- 1 כוס חלב (240 מ”ל)
- 1 כפית תמצית וניל
- גרידה מ-1/4 לימון
- 1/2 1 כפיות קינמון טחון
- 50 גרם חמאה / נטורינה
חומרים לפירורי שטרויזל
- 200 גרם חמאה / נטורינה
- 1 כוס סוכר (200 גרם)
- 2 כוסות קמח (280 גרם)
- 1 כפית אבקת אפיה
אופן ההכנה
מחשבון המרה
הזן ערך בכל אחד מהשדות לקבלת תוצאת המרה
תגובות ושיתופים
0 תגובות (0)