עוגת תפוחים הפוכה
עונת החגים בפתח וכולנו מחפשים את העוגה שתכבוש את השולחן! במיוחד לראש השנה, מתכון לעוגת תפוחים מרשימה ומיוחדת!
רכיבים:
לתבנית בקוטר 24 ס״מ
לעוגה
לשכבת תפוחים
אופן ההכנה:
1.הכנת התפוחים- קולפים וחוצים את התפוחים, מסירים את הליבה. חותכים לפרוסות בעובי של כחצי ס״מ. מרפדים בצפיפות ובשכבה אחידה את בסיס התבנית בפרוסות התפוחים.
2.בסיר בינוני מביאים לרתיחה את הנטורינה והסוכר החום. מבשלים כמה דקות נוספות עד שהתערובת מבעבעת. מסירים מהאש ויוצקים בזהירות על שכבת התפוחים.
3.הכנת הבלילה- בקערת המיקסר מערבלים לתערובת אחידה את הנטורינה והסוכר. מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת עד להטמעה. לקערה נפרדת מנפים את הקמח, אבקת אפייה וקינמון טחון, מוסיפים מלח ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה. יוצקים בהדרגה את החלב סויה ועד לקבלת בלילה אחידה ודלילה.
מצפים את התפוחים והקרמל בבלילת העוגה ומיישרים את פניה. אופים בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות כ-45 דקות ועד שהעוגה שחומה ויציבה. מצננים כ-10 דקות והופכים את העוגה על גבי צלחת הגשה.
מתכונים נוספים לראש השנה וחגי תשרי>>
טיפים להכנת המתכון:
1.אפשר להגיש עם קצפת או עם גלידת וניל.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה