• מתכונים
    • מאפים מסדרת הבצקים
    • נבחרת האופים שלנו
    • מאפים לחגים
    • מתכונים לילדים
    • לחם, לחמניות, חלה
    • מאפים מלוחים
  • מוצרים
  • מי אנחנו
  • Home
  • צור קשר
  • שאלות נפוצות
  • סרטונים
שמרית
דף הבית | מתכונים | מאפים לחגים | עוגת מוס שוקולד דבש

עוגת מוס שוקולד דבש

שתפו:
.....................................................................................................

מתכון לעוגת מוס שוקולד פרווה חגיגית בטעם דבש עדין, במרקם קרמי ועשיר.

4/5

רכיבים:

  • לעוגת מדלן דבש:
  • למוס שוקולד:
  • לגנאש שוקולד:

אופן ההכנה:

  • 1.לעוגת מדלן דבש: מקציפים ביצים שלמות עם קורט מלח וסוכר בהדרגה למשך כ-5 דקות לקציפה בהירה וסמיכה. מוסיפים דבש ומקציפים קלות להטמעה.

  • 2.מנפים פנימה בהדרגה קמח ואבקת אפייה תוך קיפול, מוסיפים גם שקדים טחונים וקינמון ומקפלים לתערובת כמעט אחידה.

  • 3.מוסיפים את הנטורינה בזרם דק ובהדרגה תוך קיפול לתערובת חלקה, משטחים את הבלילה בתבנית 24 ס”מ ומעבירים למקרר לשעה.

  • 4.בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, אופים את העוגה 18-24 דקות עד שמזהיבה אך עדיין מעט רכה ומצננים היטב.

  • 5.למוס שוקולד: ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל ומצננים.

  • 6.מביאים לרתיחה בסיר קטן חלב סויה עם דבש וקורט מלח. יוצקים בהדרגה לקערה ובה החלמונים תוך טריפה לתערובת חלקה. משיבים את התערובת לסיר ומבשלים על להבה נמוכה תוך טריפה רצופה עד שהתערובת מסמיכה קלות לקבלת קרם אנגלז (83 מעלות).

  • 7.יוצקים מיד את קרם האנגלז לשוקולד המומס דרך מסננת, מערבבים לקרם חלק ומצננים.

  • 8.מקציפים את הקצפת הצמחית ומקפלים לקרם השוקולד לקבלת מוס חלק.

  • 9.יוצקים את מוס השוקולד על תחתית עוגת המדלן ומקפיאים למשך כ-5 שעות או עד שהמוס יציב לגמרי.

  • 10.לגנאש שוקולד: ממיסים במיקרוגל את כל חומרי הציפוי, מערבבים לציפוי חלק ומצננים.

  • 11.יוצקים את הציפוי על העוגה ומחליקים במרית כך שמצפה את העוגה ונוטף מעט מהצדדים, ניתן לעטר בשקדים פרוסים.

  • **לעוד מתכונים לראש השנה>>
    **למתכון לעוגת דבש מעולה עם תפוחים וקצפת>>

טיפים להכנת המתכון:

  • 1.לחילוץ קל של העוגה מהתבנית ולקבלת דפנות יפות וחלקות, מומלץ לרפד את דפנות התבנית בשקף אפייה לפני יציקת המוס פנימה

  • 2.לקבלת טעם שוקולדי מריר ועמוק יותר ניתן להכין את המוס בשימוש בשוקולד מריר 60%

  • 3.ניתן להכין את העוגה שבועיים מראש, לשמור בהקפאה כשהיא מכוסה ולהפשיר במקרר יום-יומיים לפני האכילה

מחשבוני המרה:

טמפרטורה


C

F

משקלים

נפחים

דרגו את המתכון
3.9/5
.....................................................................................................
שתפו:
.....................................................................................................

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים פופולארים

חלת דבש כתר שושנים לראש השנה

עוגת וניל במילוי שוקולד מפתיע

בבקה תפוחים וקינמון בזיגוג דבש

לחמניות תפוח בדבש

לחם לחמניות וחלות

  • מתכונים מלוחים
  • מאפי לחם
  • מאפים מסדרת הבצקים
  • נבחרת האופים שלנו
  • מתכון לפיצה
  • מתכון לפוקצ’ה

מאפי שמרים

  • מתכונים
  • מתכונים מתוקים
  • מתכונים בריאים
  • סרטוני הדרכה
  • מתכון לחלה

מתכוני אפיה לחגים

  • מתכונים לראש השנה
  • מתכונים לחנוכה
  • מתכונים לפורים
  • מתכונים לשבועות
  • מתכונים לחגים
  • מתכון לאוזני המן
  • כדורי שוקולד