הישארו מעודכנים

הצטרפו לניוזלטר שלנו וקבלו מידע על
מתכונים טעימים ומידע הכי שווה מעולמות האפייה

    תודה שנרשמת לקבלת עדכונים

    7 / 5

    עוגת וניל במילוי שוקולד מפתיע

    מאת צוות האופים של שמרית

    • 3817
    • בינוני

    מתכון עוגת וניל בחושה עם שוקולד, מראה חגיגי וטעם מעולה לכבוד החג שתמתיק לכולנו את השנה החדשה

    שיתוף

    מצרכים

    לבלילה-תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ:

    • 1 נטורינה רכה (200 גר')
    • ½1 כוסות סוכר (300 גר')
    • ½2 כוסות קמח (350 גר')
    • 2 כפיות אבקת אפייה
    • קורט מלח
    • 2 כפיות תמצית וניל
    • 3 ביצים L
    • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
    • ⅓ כוס חלב (80 מ"ל)

    לזיגוג וקישוט:

    • 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
    • ½ מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
    • 2-3 כפות ממרח בטעם קרמל, מומס
    • חופן שקדים פרוסים

    למלית:

    • צנצנת קטנה של ממרח שוקולד

    אופן ההכנה

    טיפים של מקצוענים

    ניתן להחליף את ממרח השוקולד הקנוי בממרח שוקולד תוצרת בית: טוחנים 2 כוסות (כ- 250 גרם) אגוזי לוז קלויים, מקולפים ולא מומלחים במעבד מזון, כ- 10 ד', מדי פעם עוצרים ומורידים את האגוזים הטחונים מדפנות קערת מעבד המזון, עד שמתקבלת משחה סמיכה וחלקה. מוסיפים 1/2 כוס אבקת קקאו איכותית, 2 כוסות אבקת סוכר, 2-3 כפות שמן קנולה (תלוי במרקם הרצוי) וקורט מלח וממשיכים לטחון עד שהם נטמעים בתערובת. טועמים ומוסיפים במידת הצורך עוד קצת סוכר. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר.

    תגובות ושיתופים

    0 תגובות (0)

    הוספת תגובה

    דרגו את המתכון

    מחשבון המרה

    הזן ערך בכל אחד מהשדות לקבלת תוצאת המרה

    נפחים

    משקלים

    טמפרטורות