עוגת וניל במילוי שוקולד מפתיע
מאת צוות האופים של שמרית
מתכון עוגת וניל בחושה עם שוקולד, מראה חגיגי וטעם מעולה לכבוד החג שתמתיק לכולנו את השנה החדשה
מצרכים
לבלילה-תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ:
- 1 נטורינה רכה (200 גר')
- ½1 כוסות סוכר (300 גר')
- ½2 כוסות קמח (350 גר')
- 2 כפיות אבקת אפייה
- קורט מלח
- 2 כפיות תמצית וניל
- 3 ביצים L
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
- ⅓ כוס חלב (80 מ"ל)
לזיגוג וקישוט:
- 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- ½ מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
- 2-3 כפות ממרח בטעם קרמל, מומס
- חופן שקדים פרוסים
למלית:
- צנצנת קטנה של ממרח שוקולד
אופן ההכנה
טיפים של מקצוענים
ניתן להחליף את ממרח השוקולד הקנוי בממרח שוקולד תוצרת בית: טוחנים 2 כוסות (כ- 250 גרם) אגוזי לוז קלויים, מקולפים ולא מומלחים במעבד מזון, כ- 10 ד', מדי פעם עוצרים ומורידים את האגוזים הטחונים מדפנות קערת מעבד המזון, עד שמתקבלת משחה סמיכה וחלקה. מוסיפים 1/2 כוס אבקת קקאו איכותית, 2 כוסות אבקת סוכר, 2-3 כפות שמן קנולה (תלוי במרקם הרצוי) וקורט מלח וממשיכים לטחון עד שהם נטמעים בתערובת. טועמים ומוסיפים במידת הצורך עוד קצת סוכר. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר.
מחשבון המרה
הזן ערך בכל אחד מהשדות לקבלת תוצאת המרה
תגובות ושיתופים
0 תגובות (0)