עוגת וניל במילוי שוקולד מפתיע
מתכון עוגת וניל בחושה עם שוקולד, מראה חגיגי וטעם מעולה לכבוד החג שתמתיק לכולנו את השנה החדשה
רכיבים:
לבלילה-תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ:
לזיגוג וקישוט:
למלית:
אופן ההכנה:
1.בקערת מערבל עם וו בלון/מקצף מקציפים את הנטורינה והסוכר במהירות גבוהה כ-3 דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה
2.מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מקציפים את התערובת היטב לפני שמוסיפים ביצה נוספת, מוסיפים את תמצית הווניל והשמנת החמוצה וממשיכים להקציף עד שהם נטמעים בבלילה
3.בקערה נפרדת מערבבים בעזרת מטרפה ידנית את הקמח, אבקת האפייה והמלח, מוסיפים חצי מהכמות למערבל וממשיכים להקציף, מוסיפים חלב ויתרת תערובת הקמח וממשיכים להקציף עד שמתקבלת בלילה בהירה, חלקה וסמיכה
4.משמנים את התבנית, מפזרים סוכר שיצפה את הדפנות והתחתית ומנערים את העודפים
5.יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות, כ-50-60 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. במידה והעוגה מתחילה להשחים מוקדם מדי, מכסים את התבנית בנייר כסף.
6.מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי, תחילה בתוך התבנית ולאחר מכן על הרשת.
7.חותכים את החלק העליון של העוגה בעזרת סכין משוננת ומניחים בצד. בעזרת כפית מרוקנים את תוכן החלק התחתון של העוגה ומייצרים מעין תעלה, ממלאים את התעלה בממרח השוקולד ומיישרים. מכסים את העוגה עם החלק העליון ליצירת מראה שלם
8.מכינים את הזיגוג: שמים בקערה את השוקולד והשמנת ומחממים במיקרוגל או על באן מרי. מערבבים עד לקבלת גנאש חלק.
יוצקים על העוגה את הגנאש ומעל את הממרח בטעם קרמל. מפזרים את השקדים ומגישים.
**למתכון לעוגת מוס שוקולד דבש>>>
טיפים להכנת המתכון:
1.ניתן להחליף את ממרח השוקולד הקנוי בממרח שוקולד תוצרת בית: טוחנים 2 כוסות (כ- 250 גרם) אגוזי לוז קלויים, מקולפים ולא מומלחים במעבד מזון, כ- 10 ד', מדי פעם עוצרים ומורידים את האגוזים הטחונים מדפנות קערת מעבד המזון, עד שמתקבלת משחה סמיכה וחלקה. מוסיפים 1/2 כוס אבקת קקאו איכותית, 2 כוסות אבקת סוכר, 2-3 כפות שמן קנולה (תלוי במרקם הרצוי) וקורט מלח וממשיכים לטחון עד שהם נטמעים בתערובת. טועמים ומוסיפים במידת הצורך עוד קצת סוכר. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר. למתכון לעוגת קראנץ' קפה ואגוזים>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה