עוגת דבש ותפוחים מקורמלים
מתכון לעוגת דבש בחושה עם תפוחים כל כך קלה ועדיין סופר מרשימה! שילוב של טעמים קלאסיים בעוגה נפלאה אחת- דבש, תפוח, קרמל וקצפת, אין אחד שיעמוד בפניה!
רכיבים:
לבלילה לתבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
לסירופ סוכר ודבש:
לקצפת:
אופן ההכנה:
1.בקערת המיקסר עם וו הקצפה מקציפים במהירות גבוהה נטורינה עם סוכר לבן עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
2.מוסיפים את הבצים אחת אחת וממשיכים להקציף כ 2-3 דק׳
3.מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים דבש, מיץ תפוזים, קמח ואבקת קינמון עד לקבלת תערובת אחידה
4.מעבירים את תערובת העוגה לתבנית משומנת היטב ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ 35-40 דק׳, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש
5.הכנת סירופ הדבש:בסיר קטן על אש בינונית גבוהה מביאים לרתיחה מים סוכר ודבש, מנמיכים מעט את עוצמת הלהבה וממשיכים לבשל 4-5 דקות נוספות תוך כדי ערבוב עד שהסירופ מסמיך
6.כשהעוגה יוצאת מהתנור, בעודה חמה יוצקים בעזרת כף באופן שווה ואחיד 3/4 מכמות הסירופ. ומניחים לצינון מוחלט
7.מחזירים את הסיר עם יתרת סירופ הסוכר לאש, מוסיפים את רבעי התפוחים, מערבבים וממשיכים לבשל מעט עד שהתפוחים מקבלים גוון זהוב ומתרככים מעט, מסירים מהאש ומצננים
8.הכנת הקצפת: בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה/צמחית ואבקת סוכר לקצפת יציבה
9.יוצקים את הקצפת על העוגה, מסדרים מעל את רבעי התפוחים, ומעט מהסירופ שנותר ומגישים.
העוגה נשמרת כ- 4 ימים במקרר כשהיא מכוסה היטב.
**למתכון ללחם תפוחים וקינמון>>>
**למתכון לשטרודל תפוחים מבצק עלים>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה