עוגת גביניות וניל של יהודית אביב
מתכון לעוגת גביניות וניל אפויות – עוגת בצק עלים מרשימה וטעימה
מתכון נפלא וחגיגי מהבלוג של הלוחשת לאוכל
רכיבים:
לעוגה בקוטר 20 ס”מ
למלית גבינה
אופן ההכנה:
1.מוצאים את הבצק כ-5 דקות לפני השימוש מהמקרר.
2.מערבבים יחד את כל חומרי המלית.
3.פותחים את הבצק על גבי נייר האפייה. בעזרת סכין או גלגלת לחיתוך פיצה חותכים את הבצק לריבועים בגודל 8 ס”מ (מודדים עם סרגל) ומניחים על כל ריבוע בצק כף מהמלית.
4.מעצבים את העוגה: מצמידים שתי פינות נגדיות של הריבוע ויוצרים משולש. מצמידים את שתי קצוות המשולש ויוצרים מעין פרח (תיעזרו בתמונות ובסרטון).
5.מניחים בתבנית עם מרווחים ממש קטנים.
אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות 25-30 דקות עד שהבצק מזהיב ונראה מוכן.מוציאים מהתנור ומפדרים באבקת סוכר.
**לעוד מתכונים לשבועות>>
טיפים להכנת המתכון:
1.חובה לעבוד עם בצק עלים כשהוא קר מאוד. בקייץ כשחם מאוד, מומלץ לעבוד על נייר אפייה שמונח על תבנית שנכנסת למקפיא או למקרר. במידה והבצק מתחיל להתחמם מכניסים אותו לכמה דקות למקפיא ואז ממשיכים.
2.בצק עלים של שמרית מספיק בדיוק לעוגה בתבנית בגודל 20 ס”מ.
3.אפשר להכין גם כגביניות בודדות.
4.הגביניות במיטבן ביום האפייה. אם נשארת עוד עוגה, לא מכניסים למקרר, משאירים מחוץ למקרר ליום אחד (זה בסדר, לא קורה כלום) ומחממים בתנור לפני הגשה. העוגה חוזרת לעצמה כאילו עכשיו הכנו אותה.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

מהמם