עוגת גבינה בקלאווה חגיגית לט"ו בשבט
מאת נועה ארד
עוגת חגיגית לט"ו בשבט, עוגת גבינה בקלאווה - כשאתם רוצים להפתיע ולהרשים. מתכון שדורש מיומנות ומבטיח תוצאה מרהיבה וטעימה במיוחד. אל תשכחו להצטייד מבעוד מועד בבצק שעושה את החיים קלים יותר: בצק פילו שמרית בצק פילו מצונן שתוכלו למצוא במקרר בסופר, בצק מוכן שאין צורך להפשיר.
מצרכים
למלית אגוזים ופירות יבשים:
- 70 גרם משמשים קצוצים
- 80 גרם תמרים קצוצים
- 80 גרם פיסטוקים גרוסים דק
- 80 גרם שקדים גרוסים דק
- 50 גרם סוכר לבן
לעוגת גבינה:
- 230 גרם גבינה לבנה
- 230 גרם גבינת שמנת 30% שומן
- 300 גרם שמנת חמוצה 27% שומן
- 2 ביצים בגודל M
- 170 גרם סוכר
- 65 גרם קורנפלור
- 4 גרם מלח
- חצי כפית מחית וניל
- זסט מחצי לימון
לסירופ סוכר לסוכריות פילו:
- 80 גרם סוכר
- 80 גרם מים
- חתיכת קליפת תפוז
- חתיכת קליפת לימון
- 2 כפות מי ורדים
- חבילת בצק פילו מצונן של שמרית
- 100 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה
מחשבון המרה
הזן ערך בכל אחד מהשדות לקבלת תוצאת המרה
תגובות ושיתופים
0 תגובות (0)