עוגיות מכונה מרוקאיות בשלושה צבעים
מתכון קל, פשוט וטעים לעוגיות מכונה מרוקאיות מסורתיות, עוגיות פריכות שכולם אוהבים בגרסה חדשנית, צבעונית וטעימה במיוחד. מעולות לפתיחת צום ביום כיפור
רכיבים:
חומרים לכ-50 עוגיות:
לתוספות טעם ב-3 צבעים (לא חובה):
אופן ההכנה:
1.בקערת מערבל עם וו גיטרה מקרימים נטורינה רכה עם סוכר, מלח ותמצית וניל 3-4 דקות לקרם בהיר, תפוח ורך. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם תוך עירבול לאחר כל תוספת עד להטמעה
2.מוסיפים קמח, אבקת אפייה וקוקוס טחון ולשים במהירות נמוכה רק עד לקבלת בצק כמעט אחיד
3.לתוספות טעם ב-3 צבעים: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מוסיפים לשליש אחד של הבצק קליפת תפוז מגוררת, לשליש השני אבקת מאצ'ה ומחצית מכמות אבקת הסוכר, ולשליש האחרון קקאו מנופה, יתרת אבקת הסוכר ו-2 כפיות מים, לשים קלות כל אחד מחלקי הבצק רק עד לקבלת בצק בגוון אחיד, מכסים ומניחים לבצקים לנוח לחצי שעה בטמפרטורת החדר.
4.דוחסים בכל פעם בצק בגוון אחר למטחנת בשר מצויידת בתוסף לזילוף עוגיות מרוקאיות (הפתח בצורת זיגזג), חותכים את רצועות הבצק שמתקבלות לעוגיות באורך של כ-10 ס"מ ומסדרים במרווחים בתבניות תנור מרופדות בנייר אפייה
אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, כ- 16-22 דקות, עד להזהבה, מצננים ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
**למתכון לעוגיות טחינה ושקדים>>>
**למתכון לעוגת אורנגלושקה>>>
טיפים להכנת המתכון:
1.אבקת מאצ'ה מעניקה לעוגיות טעם מודגש של תה ירוק וגוון ירוק טבעי, ניתן לרכוש אבקת מאצ'ה בחנויות הטבע.
2.במידה ורוצים ליצור עוגיות בטעמי שוקו-וניל בלבד, ניתן לחלק את הבצק לשני חלקים שווים במקום ל-3, וללוש לתוך מחצית מכמות הבצק 30 גרם קקאו מנופה, 25 גרם אבקת סוכר ו-3 כפיות מים.
3.באותו האופן ניתן גם להכין עוגיות מרוקאיות קלאסיות בלבד על ידי תוספת של כף קליפת תפוז מגוררת לכמות הבצק הבסיסי כולה.
4.ניתן לטבול את קצוות העוגיות בשוקולד מריר מומס לשידרוג.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה