סופגניות שוקולד במילוי קרם פירות יער
מתכון לסופגניות שוקולד מיוחד של הקונדיטור ערן שוורצברד
איך לא חשבו על זה עד היום! אפשר למלא בקרם פירות יער איכותי ומושקע, במילוי קרם וניל פשוט או בריבה איכותית.
רכיבים:
חומרים כ-40 יחידות לבצק
קרם פירות יער - להכנה יום לפני
מילוי קרם וניל
אופן ההכנה:
1.בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את החלב, הסוכר והשמרים עד לקבלת תערובת אחידה.
2.מוסיפים את שאר החומרים, למעט המלח, ולשים בעזרת וו הלישה 5 דקות במהירות בינונית. (במידה והבצק יבש מידי מוסיפים חלב לפי הצורך). מוסיפים את המלח ולשים במהירות גבוהה כ-4 דקות נוספות עד לקבלת בצק אלסטי.
3.עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת נפחו. לאחר התפיחה מוציאים את האוויר ויוצרים כ-40 כדורים במשקל כ-50 גרם כל אחד. מניחים את הכדורים על תבנית משומנת (עם שמן תירס או מזולה) ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
4.מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסופגניות כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה. מסננים מהשמן ומניחים בצד.
5.הכנת קרם פירות יער: שמים בקערה מעל בן מרי (סיר כפול מיוחד לבישול מעל אדים bain marie) את הביצים, החלמונים, מחית פרי והסוכר וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד להסמכה. מסירים מהלהבה ומקררים לחום שפתיים (35 מעלות). מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מעבירים למקרר עד להתייצבות. רצוי ללילה.
6.לגיוון: ניתן להחליף את קרם פירות היער בקונפיטורה לפי הטעם.
7.להגשה: ממלאים את הסופגניות בקרם פירות יער, בוזקים מעל אבקת סוכר ומקשטים בפירות יער.
מילוי קרם וניל: שמים בקערת מערבל את החומרים לקרם ומקציפים עד לקבלת מרקם של קרם יציב, ממלאים הסופגניות בקרם, בוזקים אבקת סוכר.
** סופגניות מיני מקושטות עם מילויים מיוחדים
** לכל המתכונים של חנוכה
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה