סופגניות קטנטנות בקרם שוקולד לבן
מתכון של השף קונדיטור אורן בקר לקינוח סופגניות מיוחד לחנוכה או לאירוח חגיגי.
רכיבים:
חומרים לבצק
חומרים לקרם שוקולד לבן
אופן ההכנה:
1. אופן הכנת הקרם: בסיר קטן על אש בינונית מחממים כוס שמנת וכף דבש עד לסף רתיחה.
2.מסירים מהאש, יוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים לקרם חלק.
3.מצננים את השוקולד במקרר לפחות שעתיים (מומלץ ללילה).
4.שמים ביחד את קרם השוקולד הלבן הקר עם 1/4 כוס השמנת שנותרה בקערת המערבל ומקציפים במהירות בינונית עד לקבלת קצף יציב וגמיש
5.אופן הכנת הבצק: בקערת מערבל עם וו לישה שמים קמח מנופה ושמרית ( קוביה יש לפורר).
6.מוסיפים למערבל ביצים, תמצית וניל, גרידת לימון, חמאה רכה, חלב, ברנדי ומלח.
7.לשים עד לקבלת בצק רך ודביק. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לשעה במקרר.
8.אופן הכנת הסופגניות: מחלקים את הבצק ל- 40 כדורים קטנים של כ-15 גרם לקבלת מיני סופגניות. מניחים אותם על תבנית משומנת היטב מכסים ומשאירים במקום חמים לתפיחה במשך כשעה, (או עד הכפלת הנפח).
9.בסיר רחב מחממים שמן עמוק ל- 165 מעלות, מרימים את כדורי הבצק בעזרת כף או פלטה משומנת והופכים בעדינות לתוך השמן החם. מטגנים כ-1 דקה מכל צד עד להזהבה.
10.מוציאים את הסופגניות, מניחים על נייר סופג.
11.מניחים 4-5 סופגניות קטנטנות בגביעי מרטיני, ממלאים בשק זילוף עם צנטר את קרם השוקולד הלבן ומכסים את הסופגניות.
מגישים מיד.
** טיפים להכנת סופגניות
** לכל המתכונים לחג החנוכה
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

מתכונים פופולארים
None found
כתיבת תגובה