סופגניות אפויות
רוצים חנוכה עם פחות קלוריות? סטפן לייק, השף-קונדיטור של חברת "שמרית", הכין מתכון יחודי לסופגניה טעימה אפויה שתאפשר להנות מהמאכל המסורתי של החג בלי ייסורי מצפון.
רכיבים:
חומרים ל-30 סופגניות בינוניות
חומרים לקישוט
אופן ההכנה:
1. מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק פרט למרגרינה.
2.לשים בוו לישה במהירות איטית ומוסיפים בהדרגה את המים, מוסיפים את המרגרינה ולשים עד שהמרגרינה נבלעת היטב בבצק (הבצק יוצא מעט דביק) מוסיפים את הצימוקים ולשים עוד 2 דקות.
3.משהים מכוסה כ-4 שעות במקרר (אפשרי גם למשך הלילה).
4.מקמחים את שולחן העבודה ואת הבצק ומחלקים ל-30 יחידות זהות במשקל של כ-70 גר'.
5.מכדררים לכדור ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם רווחים בין הכדורים.
6.מכסים את התבנית ומשהים כשעה עד הכפלת הנפח.
7.מורחים בעדינות ביצה טרופה ואופים כ-20-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-°170.
8.מוציאים מהתנור ומצננים את הסופגניות על גבי רשת. מקשטים לפי הטעם.
9.לציפוי שוקולד: שוברים את השוקולד לריבועים ושמים בקערה.
10.מחממים היטב את השמנת (לא להרתיח),שופכים על השוקולד. מערבבים עד להמסה מלאה, מצננים מעט. טובלים חצי סופגניה בתערובת השוקולד והופכים.
11.מקשטים בסוכריות צבעוניות על השוקולד או עם סוכר גבישי או עם שקדים קלויים.
12.לקישוט המסורתי: חוצים את הסופגניה (כמו סנדוויץ'), מורחים ריבה איכותית וסוגרים חזרה.
מפזרים אבקת סוכר ושמים מעל כפית ריבה במרכז.
** מתכון לצ'ורוס – סופגניות ספרדיות >>>
** במיוחד בשביל חנוכה עוד מתכונים של סופגניות ומאכלים לחנוכה >>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

האם אפשר להמיר את המרגרינה בשמן? ומה החלופות? ואם יש לי כבר קמח שמרים מה הכמות?
הי איבון
שימי 200 מ"ל שמן, קמח שמרים אותה כמות קמח ללא השמרים.