מאפה פילו עם פטריות וגבינה
מתכון למאפה פילו עם פטריות וגבינה
מאפה חגיגי ויפה שיתפוס את כל תשומת הלב בארוחת החג!
רכיבים:
לתבנית בקוטר 24 ס"מ
אופן ההכנה:
1.במחבת על גבי להבה בינונית מחממים את השמן והחמאה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהנוזלים במחבת מצטמצמים, ממליחים ומפלפלים. מעבירים למסננת ומצננים.
2.מוציאים את עלי הפילו מהמקרר, בכל פעם עובדים עם 3 עלי פילו: מברישים עלה אחד במעט שמן, מכסים בעלה נוסף, משמנים שוב ומכסים בעלה נוסף. מורחים על העלה העליון רבע מגבינת השמנת, מפזרים רבע מהגבינה המגוררת ורבע מהפטריות. יוצרים מהבצק צורת אקורדיון ע״י דחיפה עדינה של הבצק מהחלק הקרוב אלינו תוך כדי כיווץ.
מניחים את רצועת הבצק בחלק ההיקפי של התבנית. חוזרים על הפעולות עד שממלאים את התבנית כולה בספירלה של בצק. מברישים במעט שמן ואופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות ועד שהמאפה שחום. מפזרים מעל מעט עשבי תיבול ומגישים.
**לעוד מתכונים לשבועות>>
טיפים להכנת המתכון:
1.לחצו על החצים האדומים על גבי התמונה על מנת לראות את שלבי ההכנה
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

מה התחליף לגבינת ארלה ? לא מכירה משו פחות משמין אולי