מאפה אורז ובשר בפילו
מחפשים מנה מרשימה לערב החג? אפשר להפסיק לחפש, נמצא המאפה המושלם!
מאפה בצק פילו ממולא בשר טחון ואורז, חגיגי לשולחן החג, עשיר, מרשים ובעיקר טעים!
רכיבים:
תבנית עגולה 22 ס״מ
להברשת עלי הפילו:
לעיטור:
אופן ההכנה:
1.בסיר עם מעט שמן מטגנים את האורז, מוסיפים מלח, 2.5 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה 17-20 דקות, עד שהאורז מוכן. מכסים במגבת ונותנים לאורז לנוח כ- 15 דקות.
2.בזמן שהאורז מתבשל, מטגנים במחבת רחבה עם מעט שמן בצל קצוץ, שום ותבלינים, עד שהבצל מקבל גוון שזוף. מוסיפים את הבשר, ומטגנים היטב, עד שהנוזלים מתאדים והבשר מוכן.
3.מערבבים את תערובת הבשר עם האורז, מוסיפים את הצנוברים ומערבבים מעט.
4.פורסים עלי פילו על השיש, ומברישים עלה אחד בשמן זית. מניחים את העלה בתבנית האפייה, ומשאירים שוליים בחוץ (אחכ נקפל את השוליים פנימה). חוזרים על הפעולה עם עוד 5 עלי פילו כשכל התבנית מכוסה עלים.
5.מעבירים את מלית האורז והבשר לתבנית מעל עלי הפילו, וסוגרים את השוליים של הבצק שנשארו מחוץ לתבנית לתוך התבנית, כך שיעטפו את האורז.
6.מברישים עלה נוסף ומניחים מלמעלה. דוחפים את הקצוות של העלה פנימה לתוך התבנית. חוזרים על הפעולה עם עוד 4 עלים.
7.משמנים את החלק העליון של המאפה, ומפזרים שומשום.
8.אופים כ 20-22 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, עד שהמאפה זהוב.
טיפים להכנת המתכון:
1.מומלץ להכין סמוך להגשה על מנת לשמור על טריות העלים.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

אפשר לקבל את המתכונים
תודה