• מתכונים
    • מאפים מסדרת הבצקים
    • נבחרת האופים שלנו
    • מאפים לחגים
    • מתכונים לילדים
    • לחם, לחמניות, חלה
    • מאפים מלוחים
  • מוצרים
  • מי אנחנו
  • Home
  • צור קשר
  • שאלות נפוצות
  • סרטונים
שמרית
דף הבית | מתכונים | לחם, לחמניות, חלה | לחמניות בית ספר ביתיות טעימות

לחמניות בית ספר ביתיות טעימות

שתפו:
.....................................................................................................

מתכון לללחמניות ביתיות קלות וטעימות בשילוב קמח כוסמין, נפלאות לכריכי בית ספר ולכל כריך שמתחשק

3.5/5

רכיבים:

¼4 כוסות קמח לבן (600 גר')

3 כוסות קמח כוסמין (400 גר')

75 גרם נטורינה רכה

½1 כף שמרים יבשים אקטיביים (15 גר')

¾ כוס סוכר ( 115 גר')

2 ביצים

450 מ"ל מים

כף מלח (20 גר')

אופן ההכנה:

  • 1.בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את הקמח והשמרים, מוסיפים את שאר המצרכים למעט המלח, מערבלים במהירות נמוכה כ-3 דקות, מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל במשך 8-10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש

  • 2.מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו

  • 3.מחלקים את הבצק ל-12 חלקים (150 גרם ללחמניה), מגלגלים ומעצבים לצורה הרצויה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק אחד מהשני

  • 4.מכסים במגבת ומתפיחים בטמפרטורת החדר כחצי שעה נוספת או עד הכפלת הנפח

  • 5.אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-15-20 דקות עד שהלחמניות תפוחות ושחומותמצננים את הלחמניות על רשת צינון

  • ניתן להקפיא את הלחמניות בשקית/כלי אטום 

    **למתכון לגריסיני כוסמין ומרווה>>>
    **למתכון ללחמניות כוסמין עם חמוציות>>>

טיפים להכנת המתכון:

  • 1.את התפיחה הראשונה ניתן לעשות במקרר למשך הלילה

מחשבוני המרה:

טמפרטורה


C

F

משקלים

נפחים

דרגו את המתכון
3.5/5
.....................................................................................................
שתפו:
.....................................................................................................

2 תגובות על “לחמניות בית ספר ביתיות טעימות”

  1. Avatar לימור הגיב:
    22/10/2018 בשעה 04:10

    האם אפשר להחליף את הקמח כוסמין בקמח קוסמין מלא?

    הגב
    • Avatar דפנה הגיב:
      25/10/2018 בשעה 11:10

      היי לימור, כן, בהחלט אפשר. אני בעצמי ניסיתי והתוצאה מצוינת גם לאחר הקפאה והפשרה

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים פופולארים

פוקאצ'ה בצל וכדורי לבנה

כעכים מלוחים

לחמניות קאשקבל ופרג

לחם כפרי עם אגוזים

פיתה מחיטה מלאה

פיצה נפוליטנה דקה

לחם לחמניות וחלות
  • מתכונים מלוחים
  • מאפי לחם
  • מאפים מסדרת הבצקים
  • נבחרת האופים שלנו
  • מתכון לפיצה
  • מתכון לפוקצ'ה
מאפי שמרים
  • מתכונים
  • מתכונים מתוקים
  • מתכונים בריאים
  • סרטוני הדרכה
  • מתכון לחלה
מתכוני אפיה לחגים
  • מתכונים לראש השנה
  • מתכונים לחנוכה
  • מתכונים לפורים
  • מתכונים לשבועות
  • מתכונים לחגים
  • מתכון לאוזני המן
  • כדורי שוקולד