טארט שושני תפוחים
מחפשים עוגת תפוחים לראש השנה? קבלו מתכון – טארט תפוחים מבצק עלים מוכן בסגנון שושנים
קינוח מרשים וחגיגי שישדרג לכם את שולחן החג!
רכיבים:
רכיבים לבסיס
לציפוי תפוחים
אופן ההכנה:
1.מוציאים את הבצק מהמקרר 10 דק לפני השימוש. פורסים את הבצק על גבי נייר האפייה, חותכים את השוליים של הבצק (רוחב ואורך) לרצועה ברוחב של 1.5 ס״מ ומקפלים אותה על המלבן המרכזי כך שתיווצר מסגרת מוגבהת לבצק.
2.מברישים את המסגרת בביצה הטרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות כ 15-20 דקות עד שהבצק תפוח וזהוב. מוציאים את התבנית מהדקים בעדינות את המלבן המרכזי שתפח בעזרת כף (גב הכף). מצננים לחלוטין.
3.מקציפים את כל חומרי המלית לקצפת יציבה. ממלאים את הטארט במלית.
4.מכינים את התפוחים: בסיר בינוני מביאים לרתיחה מים, סוכר, ולימון. חותכים את התפוחים לצורה של חצי עיגול וקוצצים לפרסות דקות מאוד (רצוי בעזרת מנדולינה או פומפייה). מסירים מהאש את הסירופ ומוסיפים מיד את פרוסות התפוחים. משרים בסירופ כחצי שעה ועד שפרוסות התפוחים מתרככות מאוד ונעשות חצי שקופות.
5.מעבירים את התפוחים למשטח עבודה, מסדרים שורה של פרוסות תפוחים כ-6-7 פרוסות בצורה חופפת חלקית. מגלגלים מהפרוסה התחתונה כך שייווצר עיגול המזכיר שושנים. מניחים כשהצד החלק פונה כלפי מטה על גבי נייר מגבת וממשיכים עם יתר התפוחים.
6.מסדרים את התפוחים על המלית. שומרים בקירור עד להגשה.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

ההסבר לאופן ההכנה לא ברור
ההסבר לא מובן
במקום לשים סרטון הדרכה !!!!
אף אחד לא מבין הוראות הכנה אז מה הקטע פה?!!
נכון. צודקים.