חלת מפתח
מאת חן שוקרון
לכבוד השבת הגדולה שמתקרבת, הכירו את המתכון המנצח לחלת מפתח!
השבת שלאחר חג הפסח, מפורסמת במנהג אפיית חלת המפתח, הידועה כסגולה לברכה ופרנסה טובה ולכן ביקשנו מחן שוקרון, לשתף במתכון מנצח ולא מסובך. לשבת שלום, מנוחה וברכה ❤
מצרכים
לבצק (2 חלות גדולות)
- 1 ק״ג קמח לבן
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1 כף (20 גרם) מלח
- 2 כפות (18 גרם) שמרים יבשים או שקית/קובייה שמרים טריים
- 80 גרם נטורינה רכה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות קטנות
- 2 כוסות (480 מ״ל) מים פושרים
להברשה ועיטור
- 1 ביצה טרופה
- 2 כפות שומשום
אופן ההכנה
מחשבון המרה
הזן ערך בכל אחד מהשדות לקבלת תוצאת המרה
תגובות ושיתופים
0 תגובות (0)