בייגלס אמריקאים
מתכון של השפית מיכל לוי אלחלל לבייגלס אמריקאים. מתכון קצת מורכב אבל לא מסובך. אפשר להיות יצירתיים גם עם מה שמכניסים לתוך הבצק!
רכיבים:
חומרים לבייגלס (25 יחידות):
חומרים לבצק:
חומרים לבישול הבייגלה:
חומרים לציפוי:
חומרים לאפייה:
אופן ההכנה:
1.הכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים (קוביה יש לפורר), מים ומלח ולשים כ- 10 דקות. לאחר 3 דקות לישה בודקים את מצב הלחות של הבצק במידה והבצק יבש מוסיפים מעט מים (2 כפות בכל פעם) במידה והבצק רטוב מדי, מוסיפים מעט קמח ( 2 כפות ). משהים מכוסה כחצי שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2.מחממים את התנור לחום גבוה מאוד 230 מעלות. (מומלץ טורבו כדי שנוכל לאפות את הבייגלס ביחד). מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה. טופחים על הבצק להוצאת האויר.
3.הכנת הבייגלס: קורצים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג פונג ויוצרים מכל כדור גליל בצק באורך כ-15 ס"מ. סוגרים לעיגול ומהדקים היטב. מניחים על משטח מקומח ומתפיחים כ 20- דקות.
4.בסיר בינוני מרתיחים מים עם הסוכר החום. מבשלים את הבייגלס כחצי דקה או עד שהם צפים במים. בעזרת כף מחוררת מוציאים מהסיר, מעבירים למשטח ומכסים במגבת. מבשלים עד 4 בייגלס יחד בכל פעם.
5.כשהבייגלס התייבשו מעט מעבירים מיד לתבנית, מורחים בביצה ומצפים בשומשום או בפרג.חשוב להכניס את הבצק לתנור בסמוך להוצאת הבייגלס מהמים על מנת לשפר את תפיחת הבייגלס בתנור.
שופכים לתבנית בתחתית התנור חצי כוס מים, ומיד מכניסים את התבנית עם הבייגלס ואופים 20 דקות או עד שהבצק מזהיב.
**למתכון לבייגלה שום וחמאה >>>
**לכל המתכונים לראש השנה וסוכות >>>
טיפים להכנת המתכון:
1.אפשר להוסיף לבצק בזמן הלישה 1 כף פרג. תוספת זו מוסיפה לטעם ולקישוט.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה