בורקס פילו דיאטטי וממכר במילוי גבינות
מאת רון יוחננוב
אחת ההמצאות הגאוניות של רון יוחננוב! בורקס מבצק פילו במילוי גבינות שהוא גם טעים בטירוף גם קליל וגם דיאטטי. מדובר במתכון הזה, שמכינים, טועמים ושולחים מיד לכל החברות, כי הן חייבות גם לנסות.
אז מה כל כך מיוחד בו? הבצק פילו המצונן של שמרית שהוא גם רך וגם קריספי בקצוות, במילוי של גבינות (אפשר לשחק עם מילוי הגבינות בהתאם למה שיש במקרר, יוצא נהדר גם עם גבינה לבנה, קוטג' וגבנ"צ... :), המראה המרשים של הבורקס הענק והזהוב שיוצא מהתנור (הילדים כמובן אוכלים אותו לפי הסיבוב.... שיכבה אחרי שיכבה...) וכמובן קלות ההכנה: פורסים את דף הפילו, ממלאים, מגלגלים, מניחים, מורחים ואופים...
אז אם עוד לא ניסיתם, זה הזמן. מתכון קל וטעים, ובלי נקיפות מצפון ❤
מצרכים
להרטבת הדפים:
- חבילת בצק פילו מצונן של שמרית
- חצי כוס חלב או 100 גרם חמאה / נטורינה מומסת
למילוי
- 500-600 גרם תערובות גבינות מגורדות/קשות לדוגמה (טוב טעם, פטה. גאודה, צהובה וכד)
- 2 ביצים
- מלח / פלפל שחור
לעיטור:
- סומסום או קצח
אופן ההכנה
מחשבון המרה
הזן ערך בכל אחד מהשדות לקבלת תוצאת המרה
תגובות ושיתופים
0 תגובות (0)