בורקס פילו במילוי בשר מפורק
מאת רון יוחננוב
מצרכים
לבורקס פילו:
- חבילת בצק פילו מצונן של שמרית
- שמן זית להברשה
מצרכים לבשר מפורק:
- נתח בשר מספר 5 (צלי כתף), פרוס לפרוסות בעובי בינוני (אפשר גם שפונדרה, אסאדו, צלעות או חזה בקר)
- 3-4 כפות קמח לבן רגיל
- 2-3 כפות שמן זית
- 2-3 בצלים גדולים, קלופים ופרוסים דק
- כוס יין אדום או לבן איכותי
- 3 כפות סילאן
- 3 כפות אבקת מרק בצל
- סלסלת פטריות (אפשר לערבב סוגים או להשתמש במיובשות שהושרו)
- 2 כוסות מים רותחים
- מעט טימין טרי (4-5 ענפים)
- מלח, פלפל שחור
לרוטב:
- 6 כפות שמן קנולה
- 1 בצל מקולף וקצוץ דק דק
- 2 שיני שום כתושות
- כפית תבלין כורכום (עדיף חוואיג למרק - מקפיץ את הרוטב פלאים)
- קורט אגוז מוסקט
- 2 כפות גדושות קמח
- ליטר מים בטמפרטורת החדר
- מעט תימין טרי
- סלסלת פטריות מכל סוג שאוהבים חתוכים דק
- מלח / פלפל שחור
אופן ההכנה
מחשבון המרה
הזן ערך בכל אחד מהשדות לקבלת תוצאת המרה
תגובות ושיתופים
0 תגובות (0)