• מתכונים
    • מאפים מסדרת הבצקים
    • נבחרת האופים שלנו
    • מאפים לחגים
    • מתכונים לילדים
    • לחם, לחמניות, חלה
    • מאפים מלוחים
  • מוצרים
  • מי אנחנו
  • Home
  • צור קשר
  • שאלות נפוצות
  • סרטונים
שמרית
דף הבית | מתכונים | מאפים מלוחים | בורקס מבצק פילו במגוון צורות

בורקס מבצק פילו במגוון צורות

שתפו:
.....................................................................................................

מתכון לבורקס מבצק פילו במילוי תרד וגבינה, או כל מילוי שתבחרו! הסבר פשוט וקליל

0/5

רכיבים:

  • הבצק:
  • המלית:
  • לקישוט:

אופן ההכנה:

  • 1.להכנת המלית: מחממים מחבת עם מעט שמן, מניחים את עלי התרד ומערבבים 2-3 דקות עד שהעלים מאבדים מנפחם. מסירים מהאש, מסננים היטב וקוצצים גס. בקערה מערבבים היטב את הגבינות, הביצה והתרד. טועמים ומוסיפים פלפל שחור לפי הטעם.

  • 2.מערבבים שמן ומים בקערה קטנה. פורסים דף פילו על משטח העבודה, מברישים אותו בתערובת השמן והמים, ומניחים מעליו דף פילו נוסף. מברישים גם אותו באותו האופן.

  • 3.צורת קיפול 1 – "פפיון": לוקחים פינה אחת של הבצק וגוררים אותה לכיוון מרכז הדף, כך שנוצרים קיפולים קטנים. חוזרים על הפעולה עם הקצה הנגדי של הדף. גוררים את הקצוות הנותרות אחת על השנייה ומניחים את המילוי עליהן. מגלגלים את הבצק עם המילוי לכיוון המרכז, כך שהקיפול מונח כלפי מטה. הופכים את הבורקס בזהירות ומניחים על גבי מגש האפייה. מברישים בחלמון ומפזרים מעל מעט שומשום, קצח או פרג. אופים בתנור שחמום מראש ל190 מעלות 15-20 דקות עד לקבלת גוון זהוב יפה.

  • 4.צורת קיפול 2 – "סביבון": בשתי אצבעות לוקחים את הבצק במרכז הדף ומתחילים לסובב, כך שהדף מתקבץ סביב עד שנוצרת גומה בגודל של ביצה. מניחים את המילוי בתוכה, מקפלים את קצוות הבצק אחד על השני ומהדקים היטב. הופכים את הבורקס בזהירות ומניחים בתוך מגש האפייה לקאפקייק. מברישים בחלמון ומפזרים מעל מעט שומשום, קצח או פרג. אופים בתנור שחומם מראש ל190 מעלות 15-20 דקות עד לקבלת גוון זהוב יפה.

  • 5.צורת קיפול 3 – "פרח": חותכים את עלי הבצק באלכסון על מנת לקבל 2 משולשים גדולים. מברישים בתערובת השמן והמים. את הצד הארוך מגלגלים על גבי מקל דק עד לחצי הדרך לפינה. מקפלים קלות את הבצק המגולגל, מוציאים את המקל ויוצרים מעגל באמצעות הבצק המגולגל שמונח על גבי הפינה שנותרה. ממלאים במלית, מברישים בחלמון ומפזרים מעל מעט שומשום, קצח או פרג. אופים בתנור שחומם מראש ל190 מעלות 15-20 דקות עד לקבלת גוון זהוב יפה.

  • צורת קיפול 4 – "קשר": מניחים את המילוי במרכז הבצק. מקפלים את כל הבצק סביב למילוי ויוצרים כיס עם קצוות חופשיות. מסובבים על מנת להדק את הקשר ומקפלים את הבצק שנותר כלפי אחורה. מניחים על גבי מגש האפייה. מברישים בחלמון ומפזרים מעל מעט שומשום, קצח או פרג. אופים בתנור שחומם מראש ל190 מעלות 15-20 דקות עד לקבלת גוון זהוב יפה.

    **בצק פילו מצונן של שמרית>>

מחשבוני המרה:

טמפרטורה


C

F

משקלים

נפחים

דרגו את המתכון
0/5
.....................................................................................................
שתפו:
.....................................................................................................

תגובה אחת על “בורקס מבצק פילו במגוון צורות”

  1. Avatar אנט הגיב:
    07/09/2020 בשעה 02:09

    זה נראה מעולה מגרה שלה היא שלי אם אני מכינה את המילוי ומכינה את הבורקסים האם אפשר להקפיא לפני האפייה תודה

    הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים פופולארים

בורקס גבינות אסלי של רון יוחננוב

פשטידה מגבינות שנשארו של דפנה מיכאל

בורקס פילו של רון יוחננוב

פרחי בצק עלים במילוי תרד וצנוברים ברוטב פטריות

"גבינה בתיבה" של דניאל עמית

קונכיות גבינות ותרד

בורקיטס

מאפה שמרים תרד וגבינות

בוריקיטס גבינה וזעתר

לחם לחמניות וחלות
  • מתכונים מלוחים
  • מאפי לחם
  • מאפים מסדרת הבצקים
  • נבחרת האופים שלנו
  • מתכון לפיצה
  • מתכון לפוקצ'ה
מאפי שמרים
  • מתכונים
  • מתכונים מתוקים
  • מתכונים בריאים
  • סרטוני הדרכה
  • מתכון לחלה
מתכוני אפיה לחגים
  • מתכונים לראש השנה
  • מתכונים לחנוכה
  • מתכונים לפורים
  • מתכונים לשבועות
  • מתכונים לחגים
  • מתכון לאוזני המן
  • כדורי שוקולד