הריני לאשר בזה קבלת דואר מאתר שמרית
תודה שנרשמת לקבלת עדכונים
מאת צוות שמרית
מתכון לבורקס מבצק פילו במילוי תרד וגבינה, או כל מילוי שתבחרו! הסבר פשוט וקליל
להכנת המלית: מחממים מחבת עם מעט שמן, מניחים את עלי התרד ומערבבים 2-3 דקות עד שהעלים מאבדים מנפחם. מסירים מהאש, מסננים היטב וקוצצים גס. בקערה מערבבים היטב את הגבינות, הביצה והתרד. טועמים ומוסיפים פלפל שחור לפי הטעם.
מערבבים שמן ומים בקערה קטנה. פורסים דף פילו על משטח העבודה, מברישים אותו בתערובת השמן והמים, ומניחים מעליו דף פילו נוסף. מברישים גם אותו באותו האופן.
צורת קיפול 1 – "פפיון": לוקחים פינה אחת של הבצק וגוררים אותה לכיוון מרכז הדף, כך שנוצרים קיפולים קטנים. חוזרים על הפעולה עם הקצה הנגדי של הדף. גוררים את הקצוות הנותרות אחת על השנייה ומניחים את המילוי עליהן. מגלגלים את הבצק עם המילוי לכיוון המרכז, כך שהקיפול מונח כלפי מטה. הופכים את הבורקס בזהירות ומניחים על גבי מגש האפייה. מברישים בחלמון ומפזרים מעל מעט שומשום, קצח או פרג. אופים בתנור שחמום מראש ל190 מעלות 15-20 דקות עד לקבלת גוון זהוב יפה.
צורת קיפול 2 – "סביבון": בשתי אצבעות לוקחים את הבצק במרכז הדף ומתחילים לסובב, כך שהדף מתקבץ סביב עד שנוצרת גומה בגודל של ביצה. מניחים את המילוי בתוכה, מקפלים את קצוות הבצק אחד על השני ומהדקים היטב. הופכים את הבורקס בזהירות ומניחים בתוך מגש האפייה לקאפקייק. מברישים בחלמון ומפזרים מעל מעט שומשום, קצח או פרג. אופים בתנור שחומם מראש ל190 מעלות 15-20 דקות עד לקבלת גוון זהוב יפה.
צורת קיפול 3 – "פרח": חותכים את עלי הבצק באלכסון על מנת לקבל 2 משולשים גדולים. מברישים בתערובת השמן והמים. את הצד הארוך מגלגלים על גבי מקל דק עד לחצי הדרך לפינה. מקפלים קלות את הבצק המגולגל, מוציאים את המקל ויוצרים מעגל באמצעות הבצק המגולגל שמונח על גבי הפינה שנותרה. ממלאים במלית, מברישים בחלמון ומפזרים מעל מעט שומשום, קצח או פרג. אופים בתנור שחומם מראש ל190 מעלות 15-20 דקות עד לקבלת גוון זהוב יפה.
צורת קיפול 4 – "קשר": מניחים את המילוי במרכז הבצק. מקפלים את כל הבצק סביב למילוי ויוצרים כיס עם קצוות חופשיות. מסובבים על מנת להדק את הקשר ומקפלים את הבצק שנותר כלפי אחורה. מניחים על גבי מגש האפייה. מברישים בחלמון ומפזרים מעל מעט שומשום, קצח או פרג. אופים בתנור שחומם מראש ל190 מעלות 15-20 דקות עד לקבלת גוון זהוב יפה.
**בצק פילו מצונן של שמרית>>
שליחה
הזן ערך בכל אחד מהשדות לקבלת תוצאת המרה
תגובות ושיתופים
0 תגובות (0)