בבקה תפוחים וקינמון בזיגוג דבש
מתכון ייחודי לעוגת בבקה תפוחים עם קינמון בזיגוג דבש, מאפה בטעם נפלא שיפתיע את החך שלכם. המתכון מתאים לחג ראש השנה ובכלל כמעט בכל ימות השנה
רכיבים:
ל-2 עוגות בבקה
חומרים לבצק
חומרים למלית
קרם קינמון
לזיגוג (לא חובה)
אופן ההכנה:
1.בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את החומרים היבשים. מוסיפים בהדרגה את יתר החומרים ומערבלים כ- 8 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
2.מעבירים את הבצק לקערה משומנת והופכים אותו בתוכה, כך שיכוסה בשמן מכל צדדיו.מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
3.הכנת המלית: חותכים את התפוח לקוביות של 1 ס"מ ומקפיצים במחבת עם הסוכר, החמאה והקינמון עד לקבלת צבע קרמלי. מניחים לקירור.
4.מכינים הרוטב: מערבבים בקערה את החלמונים, הסוכר והקורנפלור. מרתיחים החלב עם מקל הקינמון בסיר נפרד ושופכים בהדרגה לקערה. מחזירים לדקה בישול ומצננים.
5.מחלקים הבצק לשני חלקים. מרדדים כל חלק לריבוע של 30 ס"מ, ומורחים על כל חלק מחצית מהמלית והקרם. מגלגלים לרולדה, סוגרים לצורת טבעת ומניחים בתבנית בבקה משומנת.
6.מניחים לתפיחה של שעה ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ- 30 דקות.
מצננים העוגה ומכינים הזיגוג. ממיסים הסוכר והדבש במחבת על אש נמוכה עד קרמול, מוסיפים השמנת תוך כדי בחישה, החמאה והשקדים עד לקבלת עיסה אחידה. מורחים על העוגה.
**לכל המתכונים לראש השנה וסוכות >>>
** עוגת בבקה שמרים תפוחים ואגסים>>>
**למתכון לשטרודל תפוחי עץ>>>
**מתכון מאפה תפוחים בבצק עלים>>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

ממש לא ברור