הישארו מעודכנים

הצטרפו לניוזלטר שלנו וקבלו מידע על
מתכונים טעימים ומידע הכי שווה מעולמות האפייה

    תודה שנרשמת לקבלת עדכונים

    4.5 / 5

    בבקה תפוחים ואגסים מקורמלים בדבש

    מאת בני סיידא

    • 956
    • 45 דקות
    • בינוני
    • חלבי

    מתכון מיוחד של עוגת שמרים בבקה ממטבחו של בני סיידא.
    המתכון הוא חלבי אך ניתן להפכו למתכון פרווה ע"י החלפת החלב במים וחמאה בנטורינה או מרגרינה שמרית.

    שיתוף

    מצרכים

    חומרים לעוגת בבקה אחת בתבנית סיר פלא או תבנית עם ארובה בקוטר 26 ס”מ

    • 4 כוסות (560 גר’) קמח מנופה
    • 1/2 שקית או קוביה שמרית (25 גרם)
    • 1/2 שקית משפר אפייה (25 גרם), לא הכרחי
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
    • 3 ביצים גודל L
    • 1/4 כפית מלח
    • 200 גרם חמאה רכה
    • 1/2 כוס (125 מ”ל) חלב פושר
    • קליפת לימון מגוררת מלימון בינוני

    לתפוחים ואגסים מקורמלים

    • 6 תפוחים גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
    • 5 אגסים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
    • 60 גרם חמאה (½ חבילה) / נטורינה
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
    • 1/3 כוס דבש
    • 1 כפית קינמון
    • מיץ מחצי לימון
    • 2 כפיות קורנפלור

    להברשה ולציפוי

    • 2 חלמונים
    • 4 כפות חלב
    • 3 כפות סוכר
    • 1 כף קינמון

    לקישוט

    • אבקת סוכר
    • תבנית סיר פלא או תבנית עם ארובה בקוטר 26 ס”מ משומנת בהרבה חמאה ומקומחת.

    אופן ההכנה

    תגובות ושיתופים

    0 תגובות (0)

    הוספת תגובה

    דרגו את המתכון

    מחשבון המרה

    הזן ערך בכל אחד מהשדות לקבלת תוצאת המרה

    נפחים

    משקלים

    טמפרטורות