הישארו מעודכנים

הצטרפו לניוזלטר שלנו וקבלו מידע על
מתכונים טעימים ומידע הכי שווה מעולמות האפייה

    תודה שנרשמת לקבלת עדכונים

    כנאפה

    מאת צוות האופים של שמרית | 21.01.2023

    שיתוף
    כנאפה

    כנאפה, קינוח אפוי, עשיר ומתוק המוגש כשהוא חם ומקורו במזרח התיכון.
    כנאפה מגיעה בשני סוגים:
    הראשון, היומיומי והמוכר לנו, שמזכיר במראהו מעין אומלט.
    השני הוא הכנאפה מברומי, מאפה שנפוץ בתקופת הרמדאן ומגולגל למעין גליליות.

    כנאפה מכינים מאיטריות קדאיף, שהן איטריות קמח חיטה דקיקות במיוחד, המונחות בשכבות שכבות, בצירוף גבינת עזים, ומצופות בסירופ מתוק. בין היתר, נהוג לאכול כנאפה בימי הראמדן. ניתן למצוא וריאציות שונות על כנאפה גם בטורקיה, יוון וארצות הבאלקן. את הצבע הכתום, האופייני כל כך למאפה כנאפה, השיגו בעבר מתבלין הזעפרן שהוסיפו לסירופ המתוק. כיום, משיגים כדרך כלל את הצבע מהשחמת האטריות, אך לפעמים על ידי הוספת צבע מאכל – מומלץ לצרוך כנאפה ללא תוספת של צבע מאכל.

    מומלץ לאכול כנאפה כשהיא חמה, אז שכבת הגבינה מותכת לתוך שערות הקדאיף, מה שיותר מרקם מתפצפץ ויחד עם זאת חוויה של רכות נימוחה.

    ידעתם?
    במקררים בסופר, תוכלו למצוא בצק שערות קדאיף מצונן, בצק נהדר שמהווה בסיס מעולה כשרוצים מאפה פריך מתוק או מלוח.
    בצק קדאיף מצונן, כדאי שתמיד תהיה חבילה במקרר, מתאים להכנת כנאפה מתוקה או כנאפה בשרית, מאפים מלוחים במראה אלגנטי או עוגות וקינוחים שעושים רושם מיוחד.

     

    איך מכינים כנאפה?

    כנאפה אופים בתבניות מתכת ענקיות המוכנסות לתוך תנור. להכנת כנאפה, צריך קודם כל בצק שערות קדאיף. כיום תוכלו למצוא בצק שערות קדאיף מצונן של שמרית במקררים בסופר. בנוסף, משתמשים בגבינה, לרוב מקומית, אלסטית, עם אחוזי שומן גבוהים. בישראל, הגבינה נקראת ג'יבנה או גבינה נבלוסית שמקורה בשכם. אולם ברחבי המזרח התיכון משתמשים בגבינות שונות. תחליף ראוי הינו גבינת מוצרלה בתוספת מעט מאוד גבינת עיזים רכה מסוג ריקוטה או פרומעז.

    כנאפה ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים ובמקיא עד 3 חודשים. בכל מקרה, מומלץ לחמם לפני ההגשה בתנור או מיקרוגל.

    שמרית מציגה - כנאפה מתכון שכיף להכין

    כנאפה מתכון ביתי, קבלו מתכון של ארבעה רכיבים בלבד, מתכון לכנאפה שקל להכין בעזרת בצק שערות קדאיף מצונן שתוכלו למצוא במקררים בסופר.

    כנאפה גבינה מלוחה, מתכון של רון יוחננוב שעושה שימוש מרגש בבצק שיערות קדאיף והופך אותו למנה מלוחה, יפה להפליא שעושה חשק לעוד.

    כנאפה טוסט ממכר, לפניכם כנאפה עם טוויסט, מנה זריזה שניתן להכין בטוסטר לחיץ.