ראש השנה הוא אחד החגים היפים והאהובים ויש לכך לא מעט סיבות:
קודם כל, הוא מזמן לנו מפגש משפחתי חגיגי וימי חופש, ליהנות מהביחד, הוא מביא איתו רוחות קלות של סתיו, הדוחקות את הקיץ המאובק ומביאות איתן תחושה של התחדשות. יש בו בחג הזה, תחושה של הזדמנות, הזדמנות להשאיר את חולשות השנה הקודמת מאחור ולהתחיל מחדש. ולסיום, זהו החג שבו אכילת מתוק היא ממש חובה, כדי שתהיה לנו שנה מתוקה.
חלה, לחם יהודי מסורתי שמקובל ליהנות מטעמו באירועים מיוחדים כמו שבת וחגים יהודיים אחרים. הלחם הקלוע הזה עשוי מרכיבים פשוטים כמו קמח, שמרים, מים, ביצים, סוכר ומלח, ויש לו טעם מעט מתוק. עם זאת, הכנת חלה יכולה להיות משימה מעט מורכבת למתחילים. במאמר זה, נצלול לפרטים כיצד להכין חלה כמו המומחים.
ארוחת החג של ראש השנה מורכבת ממנות סמליות שמטרתן להבטיח שתהיה לנו שנה טובה ומתוקה. בראשן ניצבת מדי שנה, חלה עגולה, מתוקה, המסמלת בצורתה את מחזוריות החיים, את מעגל השנים ואת השלם.
אז לכבוד השנה החדשה, הכנו לכם אוסף של מתכון לחלה - המתכונים האהובים עלינו במיוחד ולקינוח, היינו חייבים להוסיף עוד כמה מתכונים נהדרים וקלים להכנה לחג ❤
מתכון לחלת דבש לראש-השנה | אורי שפט
מרכיבים ל-2 חלות קלועות / חלה עגולה אחת
1 ק"ג קמח חיטה לבן (מנופה)
1שקית או 1קוביה שמרית (50 גר')
1 שקית משפר לאפיה ביתית
1 כף שטוחה מלח
1 ביצה מס' 2
1/3 כוס ( 75 מ"ל ) שמן קנולה
½ כוס (160 גר') דבש
¾ 1 כוסות (430 מ"ל) מים
לקישוט:
ביצה טרופה למריחה, שקדים פרוסים וסוכר גבישי.
הוראות הכנה:
1.מערבבים את הנוזלים: שמן,ביצים, מים ודבש במיקסר.(שוטפים שארית הדבש מהכוס עם המים)
2.מוסיפים שמרית, משפר אפייה ואת הקמח בהדרגה תוך ערבול במהירות נמוכה כ-2 דקות.
3.מוסיפים המלח ולשים 4-6 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק מהדפנות.
4.מחלקים הבצק לארבע כדורים, מכסים במגבת, משהים למנוחה של כ-10 דקות.
5.מכל שני כדורים מייצרים חלה אחת. מגלגלים כל כדור לגליל בעובי של כ 3 ס"מ.
6.מפתלים 2 גלילים יחד לצורת בורג, יוצרים טבעת עגולה ומהדקים את שתי הקצוות, מניחים על
מגש מרופד בנייר אפיה.
7.מפתלים את 2 הגלילים הנותרים ובאותו אופן יוצרים את החלה השניה.
8.מתפיחים בטמפרטורת החדר כשעתיים. מברישים בעדינות רבה בביצה טרופה,
בוזקים מעל שקדים פרוסים וסוכר גבישי.
9.אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 20-25 דקות.
חלת דבש מתוקה | צוות האופים והאופות של שמרית
3 כוסות קמח
3 כפות שמרית
1/2 שקית משפר לאפיה ביתית
2 כפות סוכר
1/4 חב' מרגרינה רכה
קורט מלח
כ ¾ - 1 כוס מים
1 כוסות דבש (330 גר')
אופן ההכנה
מכניסים לקערת מערבל את כל החומרים (ללא הדבש והמים) ומתחילים ללוש תוך הוספה הדרגתית של המים.
ממשיכים ללוש במהירות בינונית כ 5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק רך וגמיש שאינו נדבק לדפנות.
מניחים בכלי מכוסה למשך 10 דקות בלבד.
יוצרים 3 רצועות וקולעים לצמה. מניחים בתבנית מאורכת ומשומנת ומשהים לתפיחה במקום חמים לכ שעה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (170 - °C180). מוציאים מהתנור מניחים על גבי רשת ויוצקים את הדבש מעל.
מומלץ להגיש חם.
ניתן להוסיף לבצק 100 גר' צימוקים או תמרים בזמן הלישה.
חלת דבש כתר שושנים
עבור 2 חלות בקוטר 26 ס"מ
7 כוסות + 2 כפות (1 ק"ג) קמח לבן
1 כף (20 גרם) מלח
1/4 כוס (50 גר') סוכר
1 שקית (50 גרם) שמרית
2 ביצים בגודל L
1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
1/4 כוס (80 גרם) דבש
1.5 (360 מ"ל) כוסות מים פושרים
לזיגוג
4 כפות דבש מדוללות ב - 2 כפות מים רותחים
אופן ההכנה:
לקערת המיקסר מנפים את הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב עד להטמעה. מוסיפים את הסוכר, הביצים, השמן והדבש ולשים בעזרת וו הלישה. מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק רך. במידת הצורך מוסיפים עוד מים פושרים, בכל פעם כף אחת עד לקבלת בצק רך מאוד. לשים במשך כ - 10 דקות עד לקבלת בצק רך וקצת דביק. משמנים קערה במעט שמן, יוצרים מהבצק כדור ומגלגלים אותו בקערה על מנת שישומן היטב. מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעה – שעה וחצי.
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את שוליה. מניחים במרכז התבנית רינג או כל כלי עגול אחר בקוטר 5 ס"מ ומשמנים את חלקו החיצוני.
מחלקים את הבצק ל – 4 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה דק בעובי של 0.3 ס"מ. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 12 ס"מ. העיגולים יתכווצו וזה בסדר.
להכנת צורת השושנים: משתמשים בכל פעם ב – 4 עיגולי בצק. מניחים את עיגולי הבצק בטור אחד, זה על גבי זה כך שיחפפו אחד את השני חלקית. מגלגלים את עיגולי הבצק יחד לצורת גליל החל מעיגול הבצק הנמוך ביותר לצורת גליל. מגלגלים בעדינות על גבי משטח העבודה על מנת להדק מעט את הגליל. בעזרת סכין חדה חוצים את הגליל במרכזו לרוחב. מניחים כל חלק שצידו החלק פונה כלפי מטה על גבי התבנית ובמרווחים של 2-3 ס"מ זה מזה. חוזרים על הכנת שושני הבצק עד שהתבנית מלאה. מכסים ומתפיחים כ – 30-40 דקות. בינתיים מחממים תנור ל – 175 מעלות.
אופים את החלה למשך 25 דקות ועד לקבלת צבע זהוב.
בזמן האפייה מכינים את הזיגוג - מערבבים את הדבש במים הרותחים.עם צאת החלה מהתנור ובעודה חמה ,מברישים אותה בזיגוג הדבש (כמחצית מכמות הזיגוג עבור כל חלה).
מקררים מעט את החלה ומחלצים אותה מהתבנית, ע"י העברת סכין חדה בדפנות התבנית. מצננים לחלוטין על גבי רשת.
החלה במיטבה ביום ההכנה. ניתן להכין מראש, לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא עד חודש.
וכמו שהבטחנו בהתחלה, החלה היא זו שפותחת את סעודת ערב ראש השנה,
אבל סעודה מכובדת לשנה מתוקה, מחייבת קינוחים מפנקים באמת. לכן נקנח בהמלצה על כמה קינוחים אהובים שלא לוקח שנה להכין 😉
שטרודל תפוחים מבצק עלים
קינוח מהיר ופשוט עם בצק העלים של שמרית – בצק ללא מרגרינה וללא רגשות אשם תתכוננו לקצור מחמאות בלי סוף!
חלת שטרודל תפוחים מבצק עלים
ההברקה של החג! חלה קלועה מרצועות בצק עלים מגולגלת במלית תפוחים, מרשימה ומיוחדת.
טריפל תפוחים חגיגי בקלי קלות
מתכון לקינוח תפוחים בקלי קלות – קינוח אישי, חגיגי וקל להכנה שאי אפשר להפסיק לאכול! שכבות טעימות של קראמבל עם קרם וניל ותפוחים מקורמלים...
ראש השנה היא זמן של התחדשות ועבור חלקנו גם חיפוש משמעות בכל דרך שמתאימה לנו - לבד או דרך תהליך של קאוצ'ינג,
שנה טובה ומתוקה לכולם ❤ מכל צוות האופים והאופות של שמרית