הישארו מעודכנים

הצטרפו לניוזלטר שלנו וקבלו מידע על
מתכונים טעימים ומידע הכי שווה מעולמות האפייה

    תודה שנרשמת לקבלת עדכונים

    המרכיב הסודי למאפי פרווה באיכות של קונדיטוריה

    מאת צוות האופים של שמרית | 23.02.2023

    שיתוף
    המרכיב הסודי למאפי פרווה באיכות של קונדיטוריה

    עולם האפייה הביתי משתדרג עם מוצרי 'שמרית' שמהווים תחליף נהדר לחמאה, במאפי פרווה פריכים, מתוקים ומלוחים. הכירו את נטורינה, מעושרת בשמן קוקוס לאפיה ולבישול והמרגרינות העשירות בשמן קנולה.
    כל המוצרים הם ללא שומן מוקשה, ללא חומרים משמרים ובעלי ערכים תזונתיים מוספים
    יעלה קרויטורו מנהלת 'שמרית': "השימוש בנטורינה מביא את עולם מאפי הפרווה לרמות חדשות של טעם, נימוחות ואיכות".

    נטורינה, הפיתרון המקצועי למאפי פרווה

    פורים בפתח, ורבות מאיתנו 'שוברות את הראש' מה לאפות למשלוחי המנות. במשפחות רבות מעדיפים להכין למשלוח המנות מאפים תוצרת בית שהם אישיים, מושקעים ובריאים הרבה יותר. שלא לדבר על אוזני המן, מאכל הדגל של חג הפורים, האהוב כל כך על הילדים.
    אחד האתגרים המשמעותיים העומדים בפני כל מי שרוצה לאפות לחג, הוא למצוא תחליף פרווה איכותי. אתגר המוכר גם לצמחונים וטבעונים.
    הדילמה הזו עמדה לנגד עיניהם של טכנולוגי המזון של חברת 'שמרית', החברה הישראלית הוותיקה למוצרי אפיה. המטרה היתה לייצר מרגרינה איכותית במיוחד, שתענה על הצורך להכנת מגון סוגי מאפים מבצק נוח לעבודה שאינו מתפורר (כמו בשימוש בשמן), אבל מכיל ערכים תזונתיים מוספים ונקי משומן מוקשה.
    "בשנת 2016 נכנסנו לעולם תחליפי החמאה עם בשורה חדשה", מתארת יעלה קרויטורו. "החברה שלנו הוקמה לפני קום המדינה, כדי לייצר שמרים טריים לכלל תעשיית הלחם בישראל. במשך השנים עברנו לייצר שמרים לשוק הפרטי והוספנו עוד חומרי גלם משובחים לאפיה כדי לשמר את החזון הראשוני של אספקת חומרי גלם איכותיים וטריים לשוק האפייה בישראל".
    "מנסיון רב שנים ניתן לומר שהשוק הישראלי, בשונה ממדינות אחרות, מתאפיין באפיה ביתית מסורתית. אם זה לפני שבת - עוגות וחלות, ולקראת החגים- מאפי חגים מיוחדים. לשוק הפרטי הזה היה צורך בתחליף פרווה ואיכותי לאפייה. במרוצת השנים, ככל שהציבור בארץ הפך ליותר ויותר שוחר בריאות, ראינו ירידה מתמדת בצריכת מרגרינה בסיסית, שהיתה מוצר בסיסי לאפיה בימי ראשית המדינה, כשבמקביל, הציבור שאף וחיפש מוצר חדשני שיכיל יתרונות אפייה לבצק, יחד עם איכות תזונתית וללא רכיבי חלב. בארץ ישנו ציבור גדול של שומרי מסורת שמטעמי כשרות לא משתמש בחמאה, ואת האתגר הזה עמלנו לפצח".

    וכך, נולד המוצר הראשון בסדרה - מרגרינה בטעם חמאה.
    מרגרינה לאפייה ובישול – ללא שומן מוקשה בטעם חמאה ומרגרינה שמרית ללא מלח. המרגרינות עשירות בשמן קנולה ומכילות 34% ממנו. מלבד היותו תחליף מוצלח לחמאה, במרגרינה שמו דגש על התרומה לאפייה, המתרככת מהר והופכת את הבצק נוח לעבודה.
    אחרי שנתיים, בשנת 2018 יצאה שמרית עם בשורה חדשה ומשמעותית אף יותר: נטורינה - סדרת תחליפי שומן המבוססת על שמנים צמחיים בעלי ערכים תזונתיים מוספים, המהווה תחליף פרווה וטבעוני לחמאה ותחליף בעל יתרונות תזונתיים אל מול מוצרי המרגרינה הקיימים בשוק.
    נטורינה מיוצרת משמן קוקוס, ללא שומן מוקשה, וללא חומרים משמרים.
    "נטורינה אמנם עשירה בשמן קוקוס אבל היא בעלת טעם ניטרלי", מדגישה יעלה. "אין בה כלל טעם של קוקוס והיא מביאה עימה יתרונות רבים לעולם האפיה הביתית. נטורינה מתאימה למגוון מאפים ואפילו מפתיעה בתרומתה למאפים כמו מאפי חלות, ג'חנון ועוד".

    נטורינה בעלת טעם עשיר ומיוחד ואיכות משובחת. נטורינה נטמעת בקלות רבה בבצק והופכת אותו לבעל מרקם נוח ללישה. נוסף על כך, נטורינה תורמת לשמירת חיי המדף של המאפה. התוצאה הסופית היא מאפה פריך, נימוח ואוורירי שאין דומה לו.
    חשוב לציין כי נטורינה והמרגרינה בטעם חמאה מתאימות לכל מגוון המתכונים. בשל האיכות הגבוהה של המוצרים הללו המרקם עשיר ונוח לעיבוד, כך שנטורינה יכולה להחליף בהצלחה רבה כל שומן או שמן במתכון, החל מחלה ועד בצק פריך.
    "נטורינה היא מוצר ייחודי לשוק הישראלי", מציינת יעלה. "בעולם אין מוצר מקביל, בשל העובדה שבישראל אופים יותר בבית, וציבור שומר המצוות מחייב מוצר פרווה עם תכונות דומות לחמאה".
    ואם נגענו בנושא הכשרות, כל המוצרים הם בהשגחת בד"צ העדה החרדית ואף כשרים לפסח, וניתן לרכוש אותם בכל רשתות השיווק.

    מתכון לשבת - חלה גדולה ומתוקה

    מצרכים
    2 ק"ג קמח
    1 כוס סוכר
    2 כפות מלח
    3 כפות שמרים יבשים שמרית
    200 גרם נטורינה (1 חבילה)
    4 כוסות מים
    להברשה
    ביצה
    שומשום
    כף נטורינה מומסת

    אופן ההכנה

    1. מוציאים את הנטורינה מהמקרר ומביאים לטמפרטורת החדר.
    2. מכניסים את שאר המרכיבים לקערת המיקסר ולשים למשך 2 דקות במהירות איטית.
    3. חותכים את הנטורינה לקוביות ומוסיפים אותה לבצק שבקערת המיקסר, לשים במהירות איטית עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
    4. מכסים את הבצק ומתפיחים עד להכפלת הנפח
    5. קולעים חלה בצורה הרצויה, מניחים בתבנית על גבי נייר אפייה ומשהים עד להכפלת נפח החלה
    6. מורחים את החלה בביצה מעורבבת עם כף נטורינה מומסת (לקבלת ציפוי קריספי ייחודי) ומפזרים שומשום (לא חובה)
    7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-25 דקות. מוציאים ומצננים.

    שבת שלום