שמרית | מאמר: איך מכינים פנקייק? מתכון לפנקייק, בלילה לפנקייק שמרית | מאמר: איך מכינים פנקייק? מתכון לפנקייק, בלילה לפנקייק

איך מכינים פנקייק?

רבים רואים עצמם כמומחים לפנקייק, אבל עד כמה אתם באמת מכירים את הפנקייק שלכם?

מה זה פנקייק?

פנקייק, או עוגה חמה, עוגת פסים או פלפג'ק – הינה עוגה שטוחה, לרוב דקה ועגולה, שהוכנה מבלילה שעשויה להכיל קמח, ביצים וחלב ומטוגנת על משטח חם כמו מחבת עם שמן כלשהו. למעשה, פנקייק הינו סוג של לחם בלילה.
עדויות ארכיאולוגיות מצביעות על כך שפנקייקים היו כנראה מזון הדגנים הקדום והנפוץ ביותר שנאכל בחברות פרהיסטוריות. היוונים הקדמונים הכינו פנקייקים שנקראו tagēnitēs . ההתייחסויות המוקדמות ביותר לטגניטים הן ביצירותיהם של המשוררים קראטינוס ומאגנס מהמאה ה-5 לפני הספירה. טגניטים הוכנו מקמח חיטה, שמן זית, דבש וחלב חמוץ, והוגשו לארוחת הבוקר.

כתוב את הכותרת כאן

מתי אוכלים פנקייק קלאסי?

ניתן להגיש פנקייק בכל שעה של היום או השנה עם מגוון תוספות או מילויים. בצפון אמריקה, פנקייק נחשב בדרך כלל למזון ארוחת בוקר וממלא תפקיד דומה לוופלים. בבריטניה ובחבר העמים, פנקייק הוא מזום המזוהה עם יום שלישי של חג השבועות, הידוע בכינויו "יום הפנקייק", כאשר, היסטורית, היה צורך להשתמש במרכיבים מתכלים לפני תקופת הצום של התענית.

קרפ, זה סוג של פנקייק?

מנה מוכרת ואהובה הינה למעשה פנקייק דק העשוי מקמח, חלב וביצים המיושם במחבת מיוחדת כדי להשיג רשת דמוית תחרה של בועות עדינות. קרפים, פופולריים בצרפת, בלגיה, שוויץ ופורטוגל, ולמעשה אלו לביבות דקות ומוגשות עם מילוי מתוק: פירות, גלידה, ריבה, ממרח שוקולד, אבקת סוכר או מלוח: גבינה, תרד ועוד. קרפים נמכרים לרוב בדוכנים מיוחדים. באיטליה יש מאכל דומה בשם קרספלה או סקריפלה. במדינה זו פופולריות גם עוגיות וופל מסורתיות הנקראות פיצל ובחלק מסוים של טוסקנה יש פנקייקים דקים פריכים טיפוסיים בשם בריגידיני, העשויים עם אניס.

בבריטני, גאלט או גאלט ברטון הינו פנקייק דק גדול עשוי מקמח כוסמת, המבושל לרוב בצד אחד בלבד.

קרפים פופולריים במדינות רבות בדרום אמריקה כמו ארגנטינה, ברזיל וצ'ילה. הם נצרכים עם מילויים מתוקים (מרמלדה, דולסה דה לצ'ה) או עם מילויים מלוחים (בשר טחון (ברזיל), ירקות, רוטב עגבניות, גבינה).

Farinata פופולרי באזורי הים התיכון, כולל ניס. נקראות גם socca, אלו פנקייקים העשויים מקמח חומוס ומתובלים בפלפל שחור. הם אוכל רחוב פופולרי בניס.

מתכון לפנקייק

חברת שמרית פיתחה מוצר המאפשר לכל אחד ואחת להכין במטבח הביתי פנקייק, קרפ או וופל בלגי ממש כמו של המקצוענים.
סקוויז, סדרת בלילות מוכנות, המתאימות בדיוק לרגע בו מחפשים רעיון לארוחה מהירה, משביעה ומשמחת. עם סדרת הבלילות המוכנות של שמרית, מה שנשאר לכם זה להוציא את הבלילה מהמקרר, למזוג למחבת או למכשיר ולטגן. הבלילות של שמרית עשויות ללא חומרים משמרים, רכיבים בייתים ללא צורך להוסיף כלום.
פנקייק, בלילה מוכנה – ככה מרגישים באמריקה: פנקייק אוורירי ורך במתיקות מעודנת. הוציאו את הבלילה מהמקרר, חממו מחבת, שמנו בעדינות ומזגו את הבלילה. טגנו משני הצדדים והגישו עם מגוון תוספות מתוקות או מלוחות.

וופל בלגי, בלילה מוכנה – הקינוח האירופאי הפריך, האוורירי והנחשק, טעם קרמל משגע, כל שצריך הוא למזוג את הבלילה למכשיר ויש לכם ארוחה מפנקת.
קרפ – למה לקנות קרפ מוכן כשאפשר להכין בקלי קלות? הבלילה המכונה לתוצאה כמו של המקצוענים.

חברת שמרית מציגה: סקוויז, סדרת בלילות מוכנות, להכנת פנקייק, וופל בלגי וקרפ.
כשאתם מחפשים רעיון לארוחה מהירה, משביעה ומשמחת, מה שנשאר לכם זה להוציא את הבלילה מהמקרר, למזוג למחבת או למכשיר ולטגן. הבלילות של שמרית ללא חומרים משמרים, משמשות לשימוש מיידי (לא צריך להוסיף כלום), רכיבים בייתים
פנקייק – ככה מרגישים באמריקה: פנקייק אוורירי ורך במתיקות מעודנת. הוציאו את הבלילה מהמקרר, חממו מחבת, שמנו בעדינות ומזגו את הבלילה. טגנו משני הצדדים והגישו עם מגוון תוספות מתוקות או מלוחות.
וופל בלגי – הקינוח האירופאי הפריך, האוורירי והנחשק, טעם קרמל משגע.
קרפ – למה לקנות מוכן כשאפשר להכין בקלי קלות.

ואתם? אוהבים פנקייק? קבלו שלושה מתכונים מנצחים שיעשו לכם נעים בבטן וחיוך על השפתיים:
מתכון לפנקייק מושלם 
מיני פנקייקס
מופלטה מתכון קל