חלה טרייה, חלה חמה, חלה לשבת שאופים בבית...פנים רבות ומגוונות לה, אבל בטח תסכימו, שמה שמשותף לכל החלות הוא אפקט החגיגיות. כל שולחן שבת או חג שבמרכזו חלה טרייה, בעבודת יד, נראה ומרגיש מזמין ומושקע הרבה יותר.
חלה היא לחם יהודי מסורתי הנאכל בדרך כלל בשבתות ובחגים. חלה מתוקה לשבת וחג מוגשת לרוב קלועה ובעלת מרקם רך ומעט מתוק, מה שהופך אותה לפינוק פופולרי בקרב אנשים רבים.
חלה היא לא רק סוג של לחם טעים; לחלה יש משמעות במסורת היהודית. כשאופים חלה מפרידים ומניחים בצד חתיכת בצק קטנה, לזכר הקורבנות שהעלו בבית המקדש ולזכר המן שהוריד האל לעם היהודי בזמן שהותו במדבר. לאחר מכן שורפים או משליכים את חתיכת הבצק המופרדת, מכיוון שהיא נחשבת קדושה ואי אפשר לאכול אותה. כאן תמצאו מתכון של חלה מתוקה להפרשת חלה.
מתכון לחלה
ברחבי הרשת תוכלו למצוא בקלות מתכון לחלה מתוקה קלאסית מאחר ורוב האנשים מקשרים חלה עם טעם מעט מתוק, לעיתים בתוספת צימוקים ואגוזים כמו במתכון המוצלח: חלה עם צימוקים ואגוזים של השף קונדיטור מיקי שמו. כאן תמצאו חלת שמרים ריקוטה לימון מתכון לחלה מפתיע ומרשים בקליעה מיוחדת.
הידעתם?
חלה יכולה להיות גם מלוחה! כמה גרסאות מלוחות פופולריות של חלה כוללות בצל או שום. חלה מקמח מלא יכולה לשמש גם כבסיס לסנדוויצ'ים או פרנץ' טוסט, מה שהופך אותה ללחם רב תכליתי שניתן ליהנות ממנו בדרכים רבות.
חלה מגיעה בצורות שונות. בעוד שרוב האנשים מכירים את החלה הקלועה המסורתית: חלה מתוקה גדולה ומרשימה או מתכון לחלה מתוקה – חלה לשבת קיימות למעשה צורות רבות ושונות שחלה יכולה ללבוש. כמה צורות נפוצות כוללות עגולות, ספירליות ואפילו חיות או חפצים. לצורת החלה יש פעמים רבות גם משמעות סמלית. לדוגמה, חלה עגולה מייצגת את האופי המחזורי של השנה, בעוד חלה ספירלית מייצגת את מחזור החיים.
חלה היא סמל לאחדות. אחד ההיבטים הייחודיים ביותר של חלה הוא היותה קלועה. בעוד שמספר הצמות יכול להשתנות, הצמות נועדו לייצג אחדות ויחד. במסורת היהודית, הצמות מייצגות את סוגי האנשים השונים המתכנסים לחגוג שבת וחגים אחרים. באכילת חלה מזכירים לאנשים את חשיבות ההתאחדות כקהילה ואת ערך האחדות. אספנו עבורכם מתכון לחלה בקליעה ייחודית:
חלת תפוח מרשימה וטעימה לראש השנה חלה בעיצוב שונה שתאים לשולחן החג.
כתר לחמניות דבש לראש השנה שמתאים לצעירים יותר שמסבים לשולחן.
חלה לשבת בשלוש קליעות עם סרטוןם מפורט שידריך אתכם צעד צעד.
חלה מתוקה לראש השנה חלה רכה בעיצוב שמתאים בדיוק לראש השנה.
חלת כתר מהודרת מתכון קליל בעיצוב מהודר.
חלת דבש כתר שושנים לראש השנה כשרוצים לפאר את השולחן בחלה טעימה ויפיפייה.
חלת דבש לראש השנה מתכון לחלת דבש מפתיעה בצורת דלעת.
חלת דבש עגולה מתכון מיוחד של אורי שפט, מאפית "לחמים".
חלת שטרודל תפוחים מבצק עלים כשרוצים להגיש חלה עם טוויסט.
חלה מתכון - טיפים של מקצוענים
ודאו שהשמרים בהם תשתמשו טריים. שמרים שפג תוקפם לא יעבדו ועשויים להרוס לכם את החלה.
אם אין לכם שמרים אינסטנט, ניתן להשתמש בשמרים יבשים פעילים. עם זאת, תצטרכו להפעיל אותם במים חמימים לפני הוספתם לבצק. מים חמים מדי, עלולים להרוג את השמרים והחלה לא תתפח.
לישת הבצק היא שלב חשוב כדי לפתח את הגלוטן ולהעניק לחלה את המרקם הלעיס שלה.
חשוב לתת לבצק לתפוח במקום חמים. אם הבצק נמצא באזור קר או שנושבת בו רוח, הוא לא יתפח כמו שצריך.
כשקולעים את הלחם יש לוודא שהרצועות לא עבות או דקות מידי. רצועות יגרמו לחלה דחוסה, ורצועות דקות עשויות שלא להחזיק מעמד במהלך האפייה.
נא לא לאפות את החלה יתר על המידה. חלה שחומה או קשה מדי, תעיד על אפיית יתר.
הניחו לחלה להתקרר לפני שאתם פורסים אותה, כך תשמרו על הצורה היפה והפרוסות לא יהפכו דחוסות ודביקות.
בתיאבון!