טרנד התזונה הבריאה, האוכל הבריא, דיאטות, ספורט ובתוכו גם כל נושא הטבעונות והצמחוניות עולה בקצב מהיר וחזק ונכנס לחיינו בין אם נרצה ובין אם לא נרצה. עולם הבריאות ותחומי רפואה משלימה והוליסטית,ממשיכים להתרחב ולגדול וכך גם עולה רמת הבלבול. מרוב כל כך הרבה דברים ושיטות לתזונה נכונה אנשים רבים מתחילים להתבלבל ולעתים אפילו לא מודעים למה באמת בריא ומה פחות.
על מנת לעשות סדר בדברים ולהקל אחת ולתמיד החלטנו לתת מספר מאכלים ומוצרים התורמים בצורה ישירה לבריאות גופכם:
1.שיבולת שועל:
כאשר מדברים על אוכל בריא, שיבולת השועל יודעה בשמה הטוב. כמעט כל אדם, בין אם הוא מתמיד על תזונה נכונה ובין אם לא, השיבולת השועל, כמוצר בריאות, מוכרת לו. שיבולת שועל יכולה לשמש כמרכיב מרכזי במאכלים רבים כגון דייסה, גרנולה, תוספת למרק ופשטידות ועוד. השיבולת שועל נחשבת לאחד הדגנים המזינים ביותר. והיא מהווה מקור עשיר לסיבים מסיסים, ברזל, סידן, ויטמין B ועוד.
2. בטטות:
מאכל החורף המושלם, המזין והמוכר ביותר. אנו פוגשים את הבטטה בעיקר בתקופת החורף כאשר המרקים מגיעים למרכז העניינים במטבח. הבטטה מלאה ערכים תזונתיים מעולים כגון אשלגן, מגנזיום, ברזל, וויטנים של E, B ו- C. הבטטות עשירות בסיבים תזונתיים ומלאות בבטא קרוטן העוזר לבריאות העיניים.
3. בורגול:
כל אדם ששומר על תזונה נכונה ואורח חיים בריא מכיר את הבורגול. הבורגול נחשב למאכל בריא ומאד טעים היכול להשתלב בכל מאכל שאתם מכינים. הבורגול יכול להיות תחליף מושלם לאורז או פתיתים ועוד תוספות אחרות. הבורגול עשוי חיטה מלאה העשירה בסיבים תזונתיים. אופן ההכנה של הבורגול קל וידידותי מאד אך חשוב לשטוף היטב לפני הבישול. תזונה נכונה בורגול נחשבים לשילוב מושלם, כל שצריך לעשות על מנת שהוא יהיה מוכן זה פשוט להכניסו למים רותחים למספר דקות, לסנן, לתבל ולהגיש.
4. סלק:
אחת השמועות המוכרות ביותר על סלק היא שהוא מלא בסוכרים ולכן אסור לאכול הרבה ממנו. חשוב לציין כי בסלק אכן יש הרבה סוכרים אך מדובר בסוכרים טבעיים. הסלק נחשב למאכל בריא ומומלץ מאד, הוא מלא בנוגדי חמצון, ויטמין C, חומצה פולית, ברזל וסיבים תזונתיים. את הסלק אפשר לאכול בשלל אפשרויות כגון סלק טרי בסלט, סלק מבושל במרק, סלק משומר עם שום, סלק כבוש ויש כאלו שאפילו מבשלים אותו.
5. אבוקדו:
הפרי הירוק שילדים נוטים להתרחק ממנו. האבוקדו אינו אהוד במיוחד על ילדים אך כל מבוגר יודע את החשיבות של צריכת אבוקדו, אפשר לומר כי תזונה נכונה ואורח חיים בריא "הולכים יד ביד" עם אבוקדו. הפרי מלא בערכים ומרכיבים תזונתיים העוזרים לבריאות הלב, האבוקדו מכיל ויטמין K, ויטמין B, מגנזיום ואשלגן. את האבוקדו אפשר לאכול כממרח, על סלט או בצורתו השלמה.
תזונה נכונה – לסיכום
תזונה נכונה היא מאוד חשובה גם בראי הרפואה המערבית וגם בהתייחסות של רפואה אלטרנטיבית ונטורופתיה והיא מתחילה ומסתיימת במה שאנו מכניסים לגופנו. לא משנה מה תרצו לאכול היום קיימים מגוון תחליפים בטעמים רבים היכולים לסייע לבריאות שלכם. עשו ספורט באופן קבוע, טפלו בעצמכם בעזרת טיפולים מיטבים כמו מיינדפולס ורפלקסולוגיה ונסו לצמצם אכילה של מאכלים פחות בריאים, מאכלים עם שומנים וכולסטרול גובה. במקומם ניתן למצוא מגוון רחב ומגוון של מאכלים בריאים.