חוששים מאפיה? רוצים להכין קינוח שיהיה גם מרשים, גם טעים וגם בריא? מצאנו את המתכון המושלם עבורכם.
הכינו מראש את המצרכים, צפו בסרטון המציג את השלבים להכנת מאפה תפוח בבצק עלים עם שקדים, צימוקים וקוביות שוקולד
ותתכוננו לקבלת המחמאות.
רכיבים:
6 תפוחים עטופים:
1 בצק עלים מצונן שמרית
6 תפוחים קלופים מסוג גרני סמית
2 כוסות מים
½ כוס סוכר חום
חלמון להברשה
מקל קינמון מפורר לקישוט
למילוי התפוחים:
¼ כוס צימוקים קצוצים
¼ כוס אגוזי פקאן קצוצים
¼ כוס שקדים קצוצים גס
כפית גרידת לימון
2 כפות סוכר חום
½ כוס מים
2 כפות ברנדי
12 קוביות שוקולד (2 לכל תפוח)
4 כפות נטורינה מומסת (כ- 30 גרם)
אופן ההכנה:
1.מניחים את מצרכי מילוי התפוחים (מלבד קוביות השוקולד והנטורינה) בסיר ומבשלים כ- 10 דקות עד לרתיחה.
2.באמצעות כף פריזיין (כף עגולה) מגלענים את התפוחים הקלופים. מבשלים את התפוחים עם הסוכר החום והמים כ- 20 דקות (זהו יחס של 2 כוסות מים על חצי כוס סוכר חום בהתאם לגודל הסיר).
3.מוציאים את התפוחים לקירור. מוסיפים את הנטורינה למילוי, מערבבים הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה וממלאים את התפוחים. מניחים קוביית שוקולד מעל.
4.חותכים את הבצק לרצועות ברוחב של כ 4 ס"מ. טיפ: ניתן להשתמש בקרטון האריזה הפנימי כסרגל.
5.כל תפוח ממולא עוטפים ברצועת בצק: מתחילים בתחתית ומגלגלים מסביב. אפשר מעט למתוח את הבצק על מנת לקבל ציפוי דק ועדין.
6.מעודפי הבצק יוצרים עלים קטנים ומצמידים לחלק העליון של התפוח.
מורחים בחלמון ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות. אופים כ- 20 דקות או עד להזהבה יפה.