מכירים את זה שבא לכם ארטיק קר ביום חם, אבל בלי לצאת מהמזגן?
ולכן החלטתי - אכין לי ארטיק לבד!
אפילו הוספתי #קדאיף לאקסטרה קרנאצ'... ויצאתי מלכה 👸
תודה ל #רונית_טברון מנבחרת דף הבשלנים של Israeli kitchen על מתכון מושלם לקיץ החם שלנו😘
המתכון המלא:
מצרכים:
גלידת פיסטוק
200 גר פיסטוק טבעי (רצוי קלוף)
750 מ"ל שמנת מתוקה
400 גרם חלב ממותק מרוכז
קורט מלח
אופן הכנה:
בבלנדר חזק לטחון את הפיסטוק עם 250 מ"ל שמנת מתוקה וקורט מלח לתערובת אחידה.
במיקסר - להקציף 500 מ"ל שמנת מתוקה לקצף יציב. לעצור הקצפה. להוסיף לקצפת 400 גר' חלב ממותק מרוכז ממותק מרוכז. - לאחד את הקרם תוך שמירה על האווריריות, להוסיף את תערובת הפיסטוק בהדרגה עד קבלת תערובת אחידה.
למזוג לתבנית מגנום.
להקפיא ל 12 שעות לפחות.
לציפוי קדאיף:
1/4 חבילת שערות קדאיף של שמרית
25 גרם חמאה מומסת
סירופ סוכר:
1/4 כוס סוכר
כף מים
כפית מיץ לימון טרי
לחמם תנור ל 180 מעלות.
לשמן תבנית בחמאה מומסת
להפריד את השערות, לקצר אורך בעזרת מספרים, לערום בתבנית. להבריש את השערות בחמאה מומסת, לאפות בתנור בין 20-30 דקות או עד שצבע השערות הופך לחום עינבר (להיזהר לא להשחים יתר על המידה) לקרר.
בעזרת הידיים , לפורר את שערות הקדאיף לשבבים וחתיכות קטנות.
סירופ סוכר:
להרתיח סוכר עם המים כ- 3 דקות עד שמסמיך מעט. להסיר מהאש, להוסיף את מיץ הלימון, לערבב היטב, ליצוק מעל שערות קדאיף האפויות
גאנש שוקולד מריר:
חצי שוקולד מריר
כף חמאה
להתיך את השוקולד והחמאה במיקרו, לערבב לתערובת אחידה מבריקה וסמיכה.
הרכבת המגנום :
להוציא את המגנום מהתבנית, לצפות בשבבי הקדאיף מכל צדדיו.
בעזרת מזלגה להתיז שוקולד מריר על המגנום קדאיף, לפזר שבבי פיסטוק מעל.
בתיאבון!