הישארו מעודכנים

הצטרפו לניוזלטר שלנו וקבלו מידע על
מתכונים טעימים ומידע הכי שווה מעולמות האפייה

    תודה שנרשמת לקבלת עדכונים

    מאת מתכון של רונית טברון מנבחרת דף הבשלנים @israeli_kitchen | 16.08.2022

    שיתוף
    ארטיק קדאיף וואו!

    מכירים את זה שבא לכם ארטיק קר ביום חם, אבל בלי לצאת מהמזגן?
    ולכן החלטתי -  אכין לי ארטיק לבד!
    אפילו הוספתי #קדאיף לאקסטרה קרנאצ'... ויצאתי מלכה 👸
    תודה ל #רונית_טברון מנבחרת דף הבשלנים של Israeli kitchen על מתכון מושלם לקיץ החם שלנו😘

    המתכון המלא:

    מצרכים:
    גלידת פיסטוק
    200 גר פיסטוק טבעי (רצוי קלוף)
    750 מ"ל שמנת מתוקה
    400 גרם חלב ממותק מרוכז
    קורט מלח

    אופן הכנה:
    בבלנדר חזק לטחון את הפיסטוק עם 250 מ"ל שמנת מתוקה וקורט מלח לתערובת אחידה.
    במיקסר - להקציף 500 מ"ל שמנת מתוקה לקצף יציב. לעצור הקצפה. להוסיף לקצפת 400 גר' חלב ממותק מרוכז ממותק מרוכז. - לאחד את הקרם תוך שמירה על האווריריות, להוסיף את תערובת הפיסטוק בהדרגה עד קבלת תערובת אחידה.
    למזוג לתבנית מגנום.
    להקפיא ל 12 שעות לפחות.

    לציפוי קדאיף:
    1/4 חבילת שערות קדאיף של שמרית
    25 גרם חמאה מומסת

    סירופ סוכר:
    1/4 כוס סוכר
    כף מים
    כפית מיץ לימון טרי

    לחמם תנור ל 180 מעלות.
    לשמן תבנית בחמאה מומסת
    להפריד את השערות, לקצר אורך בעזרת מספרים, לערום בתבנית. להבריש את השערות בחמאה מומסת, לאפות בתנור בין 20-30 דקות או עד שצבע השערות הופך לחום עינבר (להיזהר לא להשחים יתר על המידה) לקרר.
    בעזרת הידיים , לפורר את שערות הקדאיף לשבבים וחתיכות קטנות.

    סירופ סוכר:
    להרתיח סוכר עם המים כ- 3 דקות עד שמסמיך מעט. להסיר מהאש, להוסיף את מיץ הלימון, לערבב היטב, ליצוק מעל שערות קדאיף האפויות
    גאנש שוקולד מריר:
    חצי שוקולד מריר
    כף חמאה
    להתיך את השוקולד והחמאה במיקרו, לערבב לתערובת אחידה מבריקה וסמיכה.

    הרכבת המגנום :
    להוציא את המגנום מהתבנית, לצפות בשבבי הקדאיף מכל צדדיו.
    בעזרת מזלגה להתיז שוקולד מריר על המגנום קדאיף, לפזר שבבי פיסטוק מעל.
    בתיאבון!