בצק עלים הוא ללא ספק אחד הבצקים האהובים והמבוקשים בארץ ובעולם ויש כמה סיבות טובות שהביאו אותו למקום המכובד הזה:
• בצק עלים מתאים למגוון רחב במיוחד של מאפים, ניתן להכין ממנו מאפים מתוקים, מלוחים וממולאים
• בצק עלים הוא בצק נוח מאוד לעבודה גם למי שאינו אופה מקצועי
• בצק עלים מורכב משכבות דקות רבות של בצק דק שביניהן מפרידה מריחת שומן (חמאה או מרגרינה), שכבות הבצק הקרנצ'יות והפריכות נוצרות בזכות קיפול חוזר של הבצק ורידודו ומריחת השומן בין השכבות.
• בצק עלים הוא הבסיס להכנת מגוון מאפים אהובים: בורקס, קיש, טארט, שוסון, קרם שניט ועוד.
בצק עלים מצונן ומוכן לאפיה
כיוון שבצק עלים מצריך הכנה ממושכת ומקצועיות, רבים מעדיפים לקנות בצק עלים מוכן ולהכין את המילוי בלבד. עם כניסתו של הבצק עלים המצונן של שמרית, הנמצא במקררים בכל סופר מרקט, עברו רבים להעדיף אותו לשימוש במאפיה. מעבר לכך שהבצק אינו קפוא ולכן אינו מצריך הפשרה מראש, מדובר בבצק מעולה, נוח מאוד לעבודה, זמין במקרר לשימוש מיידי והכי חשוב – עם טעם נהדר ופריכות ממכרת.
רוצה להתנסות באפיה עם בצק עלים ולהבין על מה כולם מדברים?
במיוחד בשבילך ריכזנו מגוון מתכונים עם בצק עלים שמתאימים גם למי שאינו מנוסה באפיה:
נתחיל מהמאפה האהוב על הילדים (ובסתר, גם על המבוגרים):
משה בתיבה
נקניקיה אפויה במעטפת בצק פריכה, מאפה מושלם בטעם של ילדות, מתאים לפיקניק, לארוחה קלילה ולבית הספר.
אופן ההכנה כל כך פשוט:
פותחים את הבצק עלים על גבי נייר האפייה המצורף אליו וחותכים למלבנים באורך הנקניקיות וברוחב קצת יותר רחב מקוטר הנקניקייה כדי שיהיה אפשר לגלגל את הבצק סביב הנקניקייה בקלות.
מגלגלים כל בצק סביב נקניקיה ומהדקים את השוליים
מברישים בביצה, מוסיפים שומשום ואופים.
למתכון המלא של משה בתיבה>>
מנה אהובה נוספת היא כמובן בורקס בשר
מאפה חם, טעים, משביע ומנחם שמתאים לארוחת ערב שגרתית וגם לשולחן השבת והחג.
גם כאן, בצק עלים מצונן ומוכן לשימוש, עושה את החיים קלים מאוד. כל מה שצריך הוא להכין את המילוי, לגלגל, להבריש ולאפות.
למתכון לבורקס בשר שאנחנו אוהבים במיוחד>>
ואיך אפשר לדבר על בצק עלים, בלי לתת מתכון לבורקס גבינה.
בורקס גבינה חם, עם בצק מתפצפץ בפה וריח מעולה – מנה שאף אחד לא יכול לסרב לה ומכיוון שיש לנו כמה מתכונים מעולים ולא ידענו מה לבחור, השארנו לכם את הבחירה:
בורקס גבינות מעוצב, שהוא גם טעים וגם יפה וחגיגי
בורקס גבינות אסלי, שנותן עקיצה בלשון ושמחה ללב
בורקס גבינה ועגבניות של רון יוחננוב, בורקס פתוח שהוא וואו
קינוחים מבצק עלים
אנחנו רגילים להכין ממנו מאפים מלוחים, אך הבצק עלים המצונן, הולך נהדר גם עם קינוחים מתוקים. הוא מהווה בסיס מוכן ונוח לשימוש למילוי של קצפת, שוקולד או פירות, קבלו הצצה לכמה מתכונים מעולים:
מאפה בצק עלים במילוי תפוחים, צימוקים וקינמון בסגנון רולדין, מאפה חם ומפנק, ליד כוס תה חם, שאתם מכינים בכמה דקות, אבל האורחים לא שוכחים שנים 😊
- טארט אפרסקים עם קרם שקדים, מאפה אהוב בשל שילוב הטעמים הנהדר שהוא מציע, מליחות עדינה, חמיצות הפירות ומתיקות השקדים
- עוגת מילפיי מרשימה עם קרם מסקרפונה וניל תות. שילוב קסום בין הבצק קריספי המשגע והרכות של המילוי. גן עדן, זה כאן
- שטרודל תפוחים בקלאסה – קינוח שתכינו לראש השנה ולא תוכלו להפסיק, מאפה נהדר שמכינים תוך זמן קצר, עם טעם שנשאר ונשאר
- עוגת נפוליאון אישית וחגיגית. חובה לאוהבי הזילוף והשכבות
מנות שלא חשבתם עליהן, מבצק עלים:
בצק עלים לעולם לא נמאס, כי הוא מציע לנו כל כך הרבה אפשרויות. הנה כמה מנות מרגשות, טעימות וקלות להכנה שאולי לא חשבתן עליהן:
- זיווה במילוי גבינות, של רון יוחננוב, מתכון שיהפוך לקבוע שלכם, אם רק תציצו
- מאפה תרד וגבינות בסגנון רולדין – איך אנחנו אוהבים את השילוב הזה, של תרד וגבינות, ועוד כשעוטף אותם יחד באהבה, בצק עלים חם ופריך.
- מאפה פרגית – מנה חגיגית, מרשימה וטעימה שמכינים בקלות ואוכלים בהנאה
- סוכריית בורקס בשר – כל מה שאנחנו אוהבים, במתכון אחד
אהבתם את המתכונים? כמובן שיש לנו באתר עוד מתכונים רבים לבצק עלים. מוזמנים להציץ בדף המתכונים שלנו
מוגש באהבה
מצוות שמרית