הישארו מעודכנים

הצטרפו לניוזלטר שלנו וקבלו מידע על
מתכונים טעימים ומידע הכי שווה מעולמות האפייה

    תודה שנרשמת לקבלת עדכונים

    איך לאפות את העוגה המושלמת לאירוע

    מאת צוות האופים של שמרית | 03.08.2022

    שיתוף
    איך לאפות את העוגה המושלמת לאירוע

    כל מי שמארגן אירוע שואף באופן טבעי שכל פרט ופרט בו יהיו מושלמים

    מאפה שמרים וריבת פירות יער
    בחלק מהמקרים אנחנו מפקידים את הפן הקולינרי בידיים של מקצוענים – שירות קייטרינג שאמון על הסעדת אורחים רבים, וחוסך לנו את כל הטרחה הכרוכה בהכנת אינספור מאכלים, כך שנוכל להגיע לאירוע עצמו רעננים ומלאי ציפייה. בהקשר זה, כדאי לדעת שהטרנד העדכני ביותר הוא קייטרינג חלבי שמספק מגוון רחב מאוד של מטעמים שמוכיחים למי שעוד זקוק להוכחה שגם ארוחה ללא בשר יכולה להיות משביעה, טעימה, כיפית מאוד וכמובן קלילה ומשמחת.

    שירות קייטרינג איכותי ומיומן בהכנת מטעמים חלביים יספק לנו גם את העוגה המושלמת לאירוע, ובעצם למה רק עוגה אחת אם אפשר לספק כמה עוגות, ובפרט עוגות שמרים נימוחות בפה שמעוררות את בלוטות הטעם ואת חוש הריח עוד לפני שאוכלים אותן?

    איך להפסיק לפחד מהשמרים הטריים ולנצל את האיכויות שלהם?
    אפייה שמבוססת על שמרים טריים מאפשרת לנו לא רק להפיק עוגה מושלמת לאירוע אלא גם ליהנות מאחד הריחות היותר משכרים שיש תוך כדי הכנת העוגה. על-מנת לנצל באופן אופטימלי את האיכויות של השמרים הטריים כדאי לשים לב לשלושה מרכיבים עיקריים: שמרים איכותיים, שמרית אשר נשמרו במקרר, לישה מושקעת ותפיחה למשך פרק הזמן הנכון.

    שמרים טריים לאפייה

    לגבי הלישה, הסוד הוא להוסיף את הנוזלים רק כמרכיב האחרון, אחרי שכל שאר החומרים כבר בפנים. הלישה צריכה להיות איטית, ועוד דגש הוא לא להיצמד באדיקות לכמות הנוזלים שרשומה במתכון אלא להבין את המהות (למשל אם המטרה היא בצק דביק). בכל מקרה יש ללוש היטב לפני שמוסיפים עוד נוזלים כדי להיות בטוחים שהם אכן נחוצים. ישנם שני טיפים פשוטים שעוזרים לנו לדעת שאכן לשנו מספיק זמן: טיפ ראשון הוא שאם הכלי נשאר נקי כשאנחנו מנתקים ממנו את הבצק, זוהי אינדיקציה מצוינת לכך שהוא מוכן. טיפ שני הוא לקחת פיסת בצק קטנה, למתוח אותה לכל הכיוונים עד שמקבלים בצק דק מאוד, כמעט שקוף. אם תוך כדי פעולה זו הבצק נקרע, יש להמשיך ללוש.

    לגבי התפיחה של בצק אשר מבוסס על שמרים טריים, יש לקחת בחשבון שנדרשות שתי תפיחות. שימוש במשפרי אפייה מקצר את זמן התפיחה השנייה.

    טיפ נוסף ליצירת עוגה מושלמת לכל אירוע הוא להשקיע גם בעיצוב ולא רק בעוגה עצמה, שכן בלא מעט מקרים ההנאה של האורחים היא קודם כל ויזואלית ורק לאחר מכן מצטרפות לחוויה בלוטות הטעם.