• מתכונים
    • מאפים מסדרת הבצקים
    • נבחרת האופים שלנו
    • מאפים לחגים
    • פינוקים מהירים
    • לחם, לחמניות, חלה
    • מאפים מלוחים
  • מוצרים
  • מי אנחנו
  • Home
  • צור קשר
  • שאלות נפוצות
  • מאמרים
    • סרטונים
שמרית
דף הבית | טיפים לאפיה נכונה | איך לאפות את העוגה המושלמת לאירוע?

איך לאפות את העוגה המושלמת לאירוע?

שתפו:
.....................................................................................................

 

כל מי שמארגן אירוע שואף באופן טבעי שכל פרט ופרט בו יהיו מושלמים. במיוחד מוקדשת תשומת לב לעוגה – שהרי אין אין אין חגיגה בלי בלי בלי בלי עוגה, ובין אם מדובר ביום הולדת לפעוט או זאטוט, בין אם זהו יום נישואים חמישי או חמישים, בין אם מטרת האירוע היא לציין גיוס לצה"ל או שחרור בשעה טובה, תמיד תמיד העוגה היא מסמר המסיבה.

מאפה שמרים וריבת פירות יער
בחלק מהמקרים אנחנו מפקידים את הפן הקולינרי בידיים של מקצוענים – שירות קייטרינג שאמון על הסעדת אורחים רבים, וחוסך לנו את כל הטרחה הכרוכה בהכנת אינספור מאכלים, כך שנוכל להגיע לאירוע עצמו רעננים ומלאי ציפייה. בהקשר זה, כדאי לדעת שהטרנד העדכני ביותר הוא קייטרינג חלבי שמספק מגוון רחב מאוד של מטעמים שמוכיחים למי שעוד זקוק להוכחה שגם ארוחה ללא בשר יכולה להיות משביעה, טעימה, כיפית מאוד וכמובן קלילה ומשמחת.

שירות קייטרינג איכותי ומיומן בהכנת מטעמים חלביים יספק לנו גם את העוגה המושלמת לאירוע, ובעצם למה רק עוגה אחת אם אפשר לספק כמה עוגות, ובפרט עוגות שמרים נימוחות בפה שמעוררות את בלוטות הטעם ואת חוש הריח עוד לפני שאוכלים אותן?

איך להפסיק לפחד מהשמרים הטריים ולנצל את האיכויות שלהם?

אפייה שמבוססת על שמרים טריים מאפשרת לנו לא רק להפיק עוגה מושלמת לאירוע אלא גם ליהנות מאחד הריחות היותר משכרים שיש תוך כדי הכנת העוגה. על-מנת לנצל באופן אופטימלי את האיכויות של השמרים הטריים כדאי לשים לב לשלושה מרכיבים עיקריים: שמרים איכותיים, שמרית אשר נשמרו במקרר, לישה מושקעת ותפיחה למשך פרק הזמן הנכון.

שמרים טריים לאפייה

לגבי הלישה, הסוד הוא להוסיף את הנוזלים רק כמרכיב האחרון, אחרי שכל שאר החומרים כבר בפנים. הלישה צריכה להיות איטית, ועוד דגש הוא לא להיצמד באדיקות לכמות הנוזלים שרשומה במתכון אלא להבין את המהות (למשל אם המטרה היא בצק דביק). בכל מקרה יש ללוש היטב לפני שמוסיפים עוד נוזלים כדי להיות בטוחים שהם אכן נחוצים. ישנם שני טיפים פשוטים שעוזרים לנו לדעת שאכן לשנו מספיק זמן: טיפ ראשון הוא שאם הכלי נשאר נקי כשאנחנו מנתקים ממנו את הבצק, זוהי אינדיקציה מצוינת לכך שהוא מוכן. טיפ שני הוא לקחת פיסת בצק קטנה, למתוח אותה לכל הכיוונים עד שמקבלים בצק דק מאוד, כמעט שקוף. אם תוך כדי פעולה זו הבצק נקרע, יש להמשיך ללוש.

לגבי התפיחה של בצק אשר מבוסס על שמרים טריים, יש לקחת בחשבון שנדרשות שתי תפיחות. שימוש במשפרי אפייה מקצר את זמן התפיחה השנייה.

טיפ נוסף ליצירת עוגה מושלמת לכל אירוע הוא להשקיע גם בעיצוב ולא רק בעוגה עצמה, שכן בלא מעט מקרים ההנאה של האורחים היא קודם כל ויזואלית ורק לאחר מכן מצטרפות לחוויה בלוטות הטעם.

Share on Google+
0/5

לחם לחמניות וחלות

  • בצק לבורקס בשר
  • מתכון לפיצה
  • מתכונים מלוחים
  • מאפי לחם
  • מאפים מסדרת הבצקים
  • נבחרת האופים שלנו

מאפי שמרים

  • עוגות שמרים
  • מתכונים
  • מתכונים מתוקים
  • מתכונים בריאים
  • סרטוני הדרכה
  • מתכון לחלה

מתכוני אפיה לחגים

  • מתכונים לראש השנה
  • מתכונים לחנוכה
  • מתכונים לפורים
  • מתכונים לשבועות
  • מתכונים לחגים
  • מתכון לאוזני המן
  • כדורי שוקולד