שמרית | מאמר: טיפים להכנת סופגניות בחנוכה, מתכון לסופגניות שמרית | מאמר: טיפים להכנת סופגניות בחנוכה, מתכון לסופגניות

סופגניה: טיפים להכנת סופגניות מוצלחות

מה זה טעים, אוורירי מבפנים, ונימוח מבחוץ?
מה יש לא לאהוב מאותן חתיכות בצק מטוגנות בציפוי מתוק?
סופגניות קיימות כבר מאות שנים והיום יש לא מעט סופגניות אפויות, דיאטטיות, ללא גלוטן – אבל סופגנייה מטוגנת בשמן עמוק היא המקום שבו הכל התחיל, ואין כמוה מבחינת הטעם והמרקם.

שלושה מפתחות להצלחה בטוחה בהכנת סופגניות:
לישה מתאימה
תפיחה טובה
טיגון נכון – עליהם נרחיב בהמשך המאמר.

סופגניה מוצלחת קשורה גם לטעם הייחודי שיש  לסופגניה שנוצר מהתפחה של לילה של הבצק. התפיחה הקרה של בצק שמרים מעניקה טעם ומרקם אופייניים לסופגנייה, ש"תפיחה במקום חמים" פשוט לא יכול לשחזר.
למה?
התפחה קרה מאטה את תהליך צמיחת השמרים, ומאפשרת לשמרים לפתח טעם עמוק יותר ככל שהם גדלים ומתרבים.
בנוסף, קל יותר לטפל בבצק צונן.
זכרו, שימוש ביותר מדי סוכר גורם לשמרים להתפתח מהר מדי או יותר מדי מה שיגרום לבצק עם טעם שמרים לא נעים.

אם בחרתם מתכון לסופגניות שמרים תוכלו להכין את הבצק ערב קודם רק זכרו להוציא את הבצק מהמקרר טרם הטיגון ולהניח לו לתפיחה נוספת לכשעה בטמפרטורת חדר ממוצעת.
רוצים לדעת אם הבצק מוכן לעיבוד הסופגניות?
דחפו בעדינות את האצבע לבצק, אם הגומה שנוצרה נעלמת מיד, הבצק עדיין לא מוכן. אם הגומה נשארת הבצק מוכן וניתן להתחיל לחמם את השמן.


כאשר יוצרים סופגניות מהבצק, נשארים בסופו של דבר עם שאריות. ניתן לגלגל מחדש את השאריות לאחר זמן מנוחה של שעה במקרר ואז לחתוך שוב.
מומלץ ליצור כמה שיותר סופגניות בסיבוב הראשון כי שימוש בבצק שאריות קשה יותר לטיפול ויכול להיות בסופו של דבר דחוס יותר מהסבב הראשון – עקב טיפול יתר בבצק ולא מספיק מנוחה. אם רוצים סופגניות ממולאות, אפשר פשוט לחתוך/לחלק את הבצק למנות פחות או יותר שוות בגודלן ולגלגל אותן לכדורים חלקים.

סופגניה - לישה מתאימה

בחרתם מתכון לסופגניות, יש לכם את כל החומרים, המלצתנו הראשונה:
לושו את הבצק במיקסר ולא במעבד מזון.
הכניסו את כל החומרים פרט לנוזלים (המים או החלב) לקערת המיקסר.
הפעילו את המיקסר במהירות נמוכה והוסיפו בהדרגה את הנוזלים. חשוב להוסיף את הנוזלים באיטיות ועל פי צורת הבצק. אם הבצק נראה יבש מדי מוסיפים כף נוספת של נוזלים. אם הבצק הופך לח מדי מוסיפים מעט קמח.
כשהחומרים מתחברים לגוש, העלו את מהירות הלישה לבינונית והמשיכו ללוש לפחות עוד כ-8 דקות.
יש להמשיך את הלישה עד לקבלת בצק רך וגמיש הניתק בקלות מדפנות הקערה. חשוב לזכור!
לזמן הלישה יש השפעה על תפיחת הבצק, לישה נכונה עוזרת לבצק לתפוח.
אם בחרתם ללוש את הבצק ביד, נכונה לכם משימה מעייפת אך החשש מלישת יתר פוחת.

כתוב את הכותרת כאן

מתכונים לחגים, שמרית | מאמר: טיפים להכנת סופגניות בחנוכה, מתכון לסופגניות

סופגניה - תפיחה טובה

לאחר יצירת כדורי הבצק וסידורם על משטח משומן היטב, חשוב מאד להקפיד ולהתפיחם שוב עד להכפלת נפחם . רצוי להתפיח את כדורי הבצק במקום חמים ללא לחות. לזירוז התפיחה: מחממים את תנור האפייה לטמפרטורה הנמוכה ביותר(כ-50 מעלות), מכניסים המגש המשומן עם כדורי הבצק, סוגרים את דלת התנור ומכבים את התנור, מומלץ לשים מעט מים בתנור לשמירת הלחות. הכנה מראש: אפשר להכין את הבצק בבוקר, להשאיר לתפיחה במקרר, ולטגן בערב. שמירה במקרר מעכבת תפיחה. שימו לב, הבצק לא יפסיק לתפוח, השמרים ימשיכו לנשום אך בקצב איטי ועל כן התפיחה תהיה איטית. בכל מקרה לא לשמור יותר מיום כי אחר כך הבצק עלול להחמיץ. הקפאה: אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא את הבצק אולם יש לעשות זאת תמיד לפני התפיחה!! מקפיאים את הבצק כגוש לפני התפיחה הראשונה או לאחר עיצוב הסופגניות לפני התפיחה השנייה. כשרוצים לטגן מוציאים את הבצק מהמקפיא מהמקפיא, מפשירים על השיש, מתפיחים וממשיכים על פי הכתוב במתכון.

כתוב את הכותרת כאן

שמרית | מאמר: כל מה שרציתם לדעת על שמרים, כנסו ותהנו

סופגניה - טיגון נכון

בסיום ההתפחה, מרימים הסופגניות בעדינות בעזרת כף שטוחה דקה משומנת, מכניסים בזהירות לשמן שחומם מראש כשצדה העליון של הסופגניה כלפי מטה. טמפרטורת שמן נאותה: לאחר חימום השמן מכניסים כף עץ לשמן ובודקים שמופיעות בועות קטנות מסביב לה, אם הבועות גדולות ורבות, השמן חם מדי, יש להנמיך האש או לסגור אותה למספר דקות או להוסיף שמן מהבקבוק. במידה והשמן חם מדי, הסופגניה תשחים מהר בעוד הבצק בפנים יישאר דביק ולא אפוי. זמן הטיגון תלוי בגודל הסופגניה.
לסופגניות גדולות רצוי זמן טיגון של כ- 2-3 דקות ואז להפוך הסופגניה להמשך טיגון של כ-2- 3 דקות, או עד שהסופגניה בצבע זהב. סופגניות קטנות יש לטגן כ- ½ 1 דקות מכל צד עד להזהבה. בתום הטיגון להוציא בכף מחוררת ולהניח על גבי נייר סופג. לאחר מספר דקות מומלץ להזריק את הריבה ולבזוק אבקת סוכר.

חשוב לזכור:
טיגון בטמפרטורה נמוכה מדי יגרום לסופגניות שמנוניות עם קרום קשיח. מומלץ לשמור על טמפרטורה בין 180-190 מעלות.
אחת הסיבות לסופגניות שומניות היא טמפרטורת השמן. כאשר השמן קר מדי, יותר שמן יספג בבצק.

סופגניה - קישוט

אפשר לטבול את הסופגניה בפונדנט שוקולד שקונים בחנויות מתמחות או לפזר מעל סוכריות, סלסולי שוקולד או פשוט את אבקת הסוכר המוכרת והאהובה. לקבלת סופגניה עסיסית בדבש אפשר להרתיח כוס דבש עם כוס מים ולטבול את הסופגניה המטוגנת, לאחר שהצטננה מעט, לכמה שניות בתמיסת הדבש.

סופגניה - איך מפחיתים את כמות הקלוריות?

סופגניה אפשר לאפות במקום לטגן, אפשר להקטין את גודל הסופגניה  וכן ישנה גם אפשרות להוסיף ברנדי לבצק (3 כפות לק"ג קמח). הוספת האלכוהול גורמת לכך שפחות שמן חודר לסופגניה.

איך אתם אוהבים את הסופגנייה שלכם?
מחפש מתכון לסופגנייה חמה ומתוקה?
משתוקקת לטעום סופגניה של פעם?
איך אפשר לחגוג חנוכה בלי סופגניה אמיתית עשירה?