שמרית | מאמר: שבועות. מאפי גבינות, מתכונים לשבועות - מתכונים שיעשו חג שמח שמרית | מאמר: שבועות. מאפי גבינות, מתכונים לשבועות - מתכונים שיעשו חג שמח

שבועות

חג השבועות הוא אחד משלושת הרגלים: פסח, שבועות וסוכות, מועדים בהם היו עולים בני-ישראל אל בית המקדש בירושלים. שלא כמו סוכות ופסח, שהתורה מציינת מתי חוגגים אותם, עבור חג השבועות לא מצויין בתורה תאריך מדוייק, אלא נכתב שחוגגים את חג השבועות חמישים יום לאחר הפסח: "וספרתם לכם ממחרת השבת, מיום הביאכם את עומר התנופה, שבע שבתות תמימות תהיינה. עד ממחרת השבת השביעית תספרו חמישים יום…" (ויקרא כ"ג, טו-טז).

בחג הפסח יצא עם ישראל ממצרים, לאחר היציאה ממצרים עבר עם ישראל תהליך של הזדככות מהחטאים והעוונות במשך חמשיים יום, עד שהיה ראוי לקבל את התורה בהר סיני ומכאן שמו של החג: חג מתן תורה.
חג השבועות, חג הקציר נושא אופי חקלאי "שלוש רגלים תחוג לי בשנה…וחג הקציר ביכורי מעשיך אשר תזרע בשדה " (שמות כ"ג, י"ד- ט"ז). חג השבועות חל בסוף האביב ותחילת הקיץ, תקופת הקציר.

חג שבועות, מאפי גבינות

אצל רבים מהבתים בישראל, חג השבועות הוא חג המאפים.
מקור המנהג של אכילת מוצרים חלבים בחג השבועות נמצא בתקופה של סוף ימי הביניים ביהדות צרפת ואשכנז. לא נמצא זכר במקורות ספרדיים קדומים למנהג של אכילת מאכלי חלב בחג השבועות.

יש המניחים שהשורשים למנהג הם במסורת היהודיתשל טקס חניכה שנערך לילדים צעירים שהחלו ללמוד תורה. בקהילות מסוימות נהגו בעבר להתחיל את הלימודים בבית הכנסת בבוקר חג השבועות, והאכילו את הילדים במאכלי חלב ודבש, כפי שנכתב בספר שיר השירים פרק ד' פסוק יא': "דבש וחלב תחת לשונך".

כתוב את הכותרת כאן

עוגת פילו חמה במילוי גבינה

מתכונים לשבועות

אם אתם מחפשים מתכון לעוגת גבינה עם טוויסט, מתכון פשוט ותוצאה מעוררת תאבון, אנו ממליצים לכם על עוגת פילו חמה במילוי גבינה.
מה יותר פשוט מעוגה שהבסיס שלה בצק פילו מוכן?
שמרית מציגה: בצק פילו מצונן ומרודד. מארז ובו 14 דפי פילו מוכנים לשימוש, טריים לאורך זמן ואינם נקרעים בקלות. רק להוציא מהמקרר ולפעול לפי הרשום במתכון.

מתכון חגיגי וקל להכנה תמצאו ממש כאן: אצבעות גבינה מבצק פיצה. גם במתכון הזה נעשה שימוש במוצר מנצח של שמרית, בצק פיצה מצונן ומרודד.

גם את המתכון בורקס מבצק פילו במגוון צורות מכינים עם בצק פילו מוכן, ובלינק תמצאו סרטון המלמד מגוון קיפולים שהופכי םכל מאפה פילו למאפה חגיגי ומרשים המתאים לשולחן החג.

אם אתם רוצים להפתיע במאפה קל ופשוט הציצו במתכון של כדורי לחם שום. התוצאה הסופית משובבת את העין והטעם את החיך.

טיפים למאפים מוצלחים

יש למדוד את החומרים בתשומת לב.
מומלץ להשתמש בקמח באיכות טובה.
מומלץ לעבוד בסביבה קרירה ככל האפשר אחרת השומן עלול להימס מה שיקלקל את המאפה המוגמר.
יש להכניס כמה שיותר אוויר לבצק במהלך ההכנה.
הניחו לבצק להירגע לאחר ההכנה כדי לאפשר לשומן להתקשות.
טפלו במאפה כמה שפחות.