תפוח עץ אפוי בבצק עלים
מתכון למאפה בצק עלים, קינוח פשוט שישאיר את כולם המומים!
תפוח עץ אפוי עטוף בבצק עלים עם שקדים, אגוזים, צימוקים וקוביות שוקולד
רכיבים:
6 תפוחים עטופים:
למילוי התפוחים:
אופן ההכנה:
1.מניחים את מצרכי מילוי התפוחים (מלבד קוביות השוקולד והנטורינה) בסיר ומבשלים כ- 10 דקות עד לרתיחה.
2.באמצעות כף פריזיין (כף עגולה) מגלענים את התפוחים הקלופים. מבשלים את התפוחים עם הסוכר החום והמים כ- 20 דקות (זהו יחס של 2 כוסות מים על חצי כוס סוכר חום בהתאם לגודל הסיר).
3.מוציאים את התפוחים לקירור. מוסיפים את הנטורינה למילוי, מערבבים הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה וממלאים את התפוחים. מניחים קוביית שוקולד מעל.
4.חותכים את הבצק לרצועות ברוחב של כ 4 ס"מ. טיפ: ניתן להשתמש בקרטון האריזה הפנימי כסרגל.
5.כל תפוח ממולא עוטפים ברצועת בצק: מתחילים בתחתית ומגלגלים מסביב. אפשר מעט למתוח את הבצק על מנת לקבל ציפוי דק ועדין.
6.מעודפי הבצק יוצרים עלים קטנים ומצמידים לחלק העליון של התפוח.
מורחים בחלמון ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות. אופים כ- 20 דקות או עד להזהבה יפה.
**תפוחים אפויים בקראסט קרמל וקצפת>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה