שבלולי שמרים עם קינמון ואגוזים בסוכר וקרמל
מתכון לשבלולי שמרים עם קינמון ואגוזים בסוכר וקרמל
זוהי גרסה של הקונדיטורית מיכל לוי-אלחלל למתכון סטיקי באנז (sticky buns) האמריקאי הקלאסי. הבעיה היחידה עם העוגות האלו היא שאי אפשר לעמוד בפניהן! מצד שני אם כבר אוכלים מתוק, הכי טוב שיהיה ביתי ושווה! לא?
רכיבים:
2 עוגות שמרים בתבניות בקוטר 26-24 ס"מ
חומרים לבצק שמרים
חומרים למלית
חומרים לסירופ
לקישוט
אופן ההכנה:
1.מכינים את הבצק: שמים את כל המרכיבים בקערת המערבל ולשים 10 דקות.
2.מכסים היטב ומעבירים למקרר ל־6 שעות לפחות.
3.מכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל המרכיבים
4.מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים חצי ממנו על משטח מקומח, למלבן גדול בעובי 1/2 ס”מ. מפזרים עליו חצי מכמות המלית.
5.מגלגלים לגלילה וחותכים לחתיכות ברוחב 6 ס”מ.
6.חוזרים על התהליך עם המחצית השנייה של הבצק והמלית.
7.משמנים את תבניות האפייה, מפזרים את אגוזי הפקאן בתחתית התבניות ו”משכיבים” עליהם את השבלולים במרווחים (בצורת עוגת שושנים).
8.מניחים להתפחה במשך כ־20 דקות.
9.מכינים את הסירופ: מחממים את כל מרכיבי הסירופ תוך כדי ערבוב, עד לרתיחה קלה. מורידים מהאש.
10.מחממים את התנור לחום בינוני־נמוך (160 מעלות).
11.מברישים כל עוגה במחצית מכמות הסירופ כך שהוא יזלוג עד לתחתית השבלולים. אופים כ־50 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה כולה.
מוציאים מהתנור והופכים את התבניות עם העוגות על רשת. מצננים מעט, מוציאים בזהירות את התבנית ומגישים.
**מתכון לעוגת שמרים אגוזי מלך>>>
**מתכון למאפי שמרים אישיים עם קינמון>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

מתכונים פופולארים
None found
כתיבת תגובה