שבלולי שמרים עם סירופ טופי
Sticky Buns (סטיקי באנס), מתכון למאפה שמרים עם קינמון מפנק לשבת בבוקר שייחטף ויעלם במהירות מהשולחן, גם בגלל אופן ההגשה האישית, וגם בגלל סירופ הטופי הממכר
רכיבים:
חומרים לתבנית מלבנית
חומרים למילוי
חומרים לציפוי
אופן ההכנה:
1.בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את הקמח, השמרים, משפר האפייה, הסוכר והאינסטנט פודינג במהירות איטית כ-2 דקות. מוסיפים את החלב, הביצים והחמאה ומערבלים כ- 7 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד ודביק מעט. מוסיפים את המלח ומערבלים קצרות.
2.מעבירים את הבצק לקערה משומנת והופכים אותו בתוכה, כך שיכוסה בשמן מכל צדדיו.מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, או עד הכפלת נפח.
3.מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חצי מלבן בעובי של כ- 3 מ"מ, מברישים כל חצי עם 50 גר' חמאה, מפזרים את הסוכר והאגוזים ומגלגלים כל חצי לגלילה הדוקה.
4.פורסים כל גלילה ל-5 פרוסות ומסדרים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה במרווחיםשל כ-2 ס"מ זו מזו (או מניחים כל פרוסה בתבנית אישית). משהים להתפחה של כ- 45 דק'.
5.מברישים בעדינות את הפרוסות התפוחות בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראשל- 180 מעלות כ- 25 דקות, עד הזהבה. מצננים.
הכנת הציפוי: מחממים את השמנת עד לסף רתיחה. בינתיים, מחממים את הסוכר בסיר בעל תחתית עבה, עד שנוצר קרמל בהיר. יוצקים בזהירות את השמנת החמה לקרמל ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב חלק. מצננים מעט, יוצקים על השבלולים ומשהים כ-15 דקות. מגישים.
**למתכון לשבלולי אגוזים >>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

מתכונים פופולארים
None found
כתיבת תגובה