שבלולי שמרים ממולאים בצל מטוגן, אנשובי וגבינות
מתכון של בני סיידא לשבלולים פיקנטיים עם גבינות. למי שלא אוהב אנשובי יכול לוותר. ויש גם גרסה ללא גבינות.
רכיבים:
חומרים לבצק
חומרים למלית
חומרים לציפוי
אופן ההכנה:
1.הכנת הבצק: שמים בקערת המערבל את כל המרכיבים לבצק ולשים עם וו לישה כ 6- דקות לקבלת בצק חלק וגמיש.
2.מעבירים את הבצק לקערה רגילה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3.לשים את הבצק שוב ומתפיחים פעם שנייה.
4.הכנת המלית: במקביל מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שיזהיבו.
5.מעבירים למסננת, מנקזים מהנוזלים ומניחים בצד.
6.מסננים את האנשובי ממי ההשריה וקוצצים דק. שמים בקערה את כל המרכיבים למלית, מוסיפים את האנשובי והבצל ומערבבים.
7.הכנת השבלולים: מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח לעלה מלבני.
8.מפזרים על כל עלה בצק מחצית מכמות המלית, מגלגלים במהודק לגלילה וחותכים כל גליל ל 7 פרוסות שוות.
9.סוגרים צד אחד של כל פרוסה על ידי משיכת הבצק והידוקו ומניחים בתבנית על הצד הסגור עם מרווח של 5 ס”מ בין שבלול אחד לשני.
10.מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
11.טורפים את הביצה עם השמן ומורחים את השבלולים.
מכניסים לתנור ואופים כ 40 דקות עד להזהבה.
**מתכון לשבלולי בשר טחון בבצק פריך>>
**מתכון לשבלולי שמרים עם קינמון וסירופ טופי>>
**למתכון לשבלולי פסטו וגבינות>>>
טיפים להכנת המתכון:
1.למתכון פרווה:לקבלת מתכון פרווה ניתן לוותר על הגבינות ובמקומן להוסיף למלית 2 כוסות ירקות מטוגנים כמו חצילים, זוקיני ופלפלים ולהחליף במתכון את החלב במים ואת החמאה במחמאה.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

מתכונים פופולארים
None found
כתיבת תגובה