רולדת פרסבורגר פרג
מתכון רולדת פרסבורג שמרים במילוי פרג, מאפה חגיגי לחג הפורים ובנוסף עוד טיפ של שמרית- איך להכין מהבצק גם אוזני המן.
רכיבים:
חומרים ל3 רולדות
ֳחומרים למלית פרגֳ
אופן ההכנה:
1.הכנת המלית: מרתיחים יחד חלב,סוכר, חמאה, גרידת לימון ודבש.
2.מסירים מן האש,מוסיפים את הפרג,האגוזים והצימוקים.
3.מקררים המלית כ-10 דקות ומוסיפים את הביצה.
4.הכנת הרולדה: בקערת מיקסר עם "וו גיטרה" מערבלים 2 דקות את הביצה, חלב, אבקת סוכר וחמאה.
5.מוסיפים את הקמח והשמרית (קוביה יש לפורר) ומערבלים עוד 5 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך, עדין וקצת דביק, משהים מכוסה במקרר 30 דקות לפחות.
6.מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ .
7.מורחים את המלית על 3/4 משטח הבצק( עובי המלית כפול מעובי הבצק), ומגלגלים לרולדה, מניחים בתבנית תנור עם נייר אפיה.
8.בעזרת סכין יוצרים חריצים אלכסוניים (3 מ"מ עומק) במרחק 2 ס"מ אחד מהשני.
9.מברישים בביצה טרופה, מתפיחים כ-30 דקות.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180º כ- 20-25 דקות.
** לעוד מתכונים מתוכנים לחצו כאן >>>
**עוגות פרג שמרים אישיות>>>
**אוזני המן צבעוניות>>>
טיפים להכנת המתכון:
1.אפשר להכין מהבצק אוזני המן, מהבצק המרודד צרים בעזרת כוס עיגולים מניחים מעט מילוי וצובטים לצורת אוזן המן.מתפיחים כ-30 דקות ואופים כ-20 דקות (עד להזהבה) בחום של 180 מעלות.
2.למתכון פרווה ניתן להחליף את החמאה בנטורינה שמרית או מרגרינה שמרית ואת החלב בחלב סויה או מים
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

5 תגובות על “רולדת פרסבורגר פרג”
כתיבת תגובה לבטל
מתכונים פופולארים
None found
היי…במה אפשר למלא את הרולדות מלבד הפרג? ע"מ שאוכל לגוון….
היי כרמית, ניתן למלא במגוון מילויים שונים: בתפוחים, שוקולד, תמרים, אגוזים, בהצלחה!
האם חובה להשתמש במשפט האפייה?
טל שלום, משפר אפייה הוא לא חובה. עם זאת שימוש במשפר אפייה במאפים כמו הרולדה הזו משפרים מאוד את המרקם, האווריריות של הרולדה ומשך הטריות של המאפה לאחר אפייה, מומלץ מאוד
האם ניתן להשתמש בבצק פיצה?