• מתכונים
    • מאפים מסדרת הבצקים
    • נבחרת האופים שלנו
    • מאפים לחגים
    • פינוקים מהירים
    • לחם, לחמניות, חלה
    • מאפים מלוחים
  • מוצרים
  • מי אנחנו
  • Home
  • צור קשר
  • שאלות נפוצות
  • מאמרים
    • סרטונים
שמרית
דף הבית | מתכונים | מאפים לחגים | מתכונים לפורים | קראנץ' ריקוטה ופרג

קראנץ' ריקוטה ופרג

שתפו:
.....................................................................................................

מתכון של הקונדיטור ערן שוורצברד לעוגת קראנץ' ריקוטה ופרג. אפשר להשתמש בחלק מן הבצק גם להכנת אוזני המן. אותם תוכלו למלא בכל מילוי אהוב.

0/5

רכיבים:

4 עוגות

  • חומרים לבצק
  • חומרים למילוי

אופן ההכנה:

  • 1.הכנת הבצק:  מכניסים לקערת מערבל את המים, סוכר ושמרים ומערבבים במטרפה ידנית.

  • 2.שופכים מעל את הקמח ומניחים ל-5 דקות.

  • 3.שופכים את המלח, משפר האפיה והביצים ולשים במערבל עם וו הלישה במהירות בינונית כ-7 דקות.

  • 4.עוצרים את פעולת המערבל ומוסיפים את החמאה. לשים 5 דקות נוספות.

  • 5.עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לתפוח כחצי שעה.הכנת המילוי:  מכניסים לסיר את החלב (או המים) סוכר, סוכר וניל, פירורי ביסקוויטים, חמאה וגרידת לימון ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 5-10 דקות עד לקבלת סמיכות. רצוי לערבב מדי פעם שלא יישרף בתחתית.

  • 6.מכבים את האש. מוסיפים את הפרג ומרבבים היטב. אם התערובת יבשה מוסיפים חלב. אם היא רטובה מוסיפים פרג.

  • 7.הכנת הקראנץ':  לאחר שהבצק תפח. מוציאים את האוויר מהבצק ע"י לישה ידנית, ומחלקים את הבצק ל-4 גושים שווים. אפשר להניח את הבצק למנוחה ללילה במקרר או להשאיר לתפיחה נוספת של כ-15 דקות.

  • 8.מרדדים כל גוש למלבן בעובי של כחצי ס"מ וחוצים אותו לשנים. מורחים את מילוי הפרג ומורחים עליו קוביות של גבינת הריקוטה או גבינה כחושה. מגלגלים כל מלבן לרולדה ומלפפים את שניהם לצמה.  מניחים בתבנית אפיה, מורחים בביצה ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח (אפשר לפזר קצת פרג על העוגות).

  • 9.אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-30 עד 40 דקות.

  • מוציאים מהתנור ומורחים בסירופ חם (100 גר' סוכר ו-100 גר' מים מרתיחים ומניחים בצד עד לשימוש).  

    ** למתכון לעוגת שמרים קראנץ' שוקולד >>>

     

טיפים להכנת המתכון:

  • 1.הכנת אוזני המן:מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ וקורצים עיגולים בעזרת כוס. מורחים כל עיגול בביצה ומניחים עליו מן המילוי.מהדקים את שולי הבצק ליצירת אוזן המן. מורחים ביצה, מתפיחים כ-15 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-15 עד 20 דקות. 

מחשבוני המרה:

טמפרטורה


C

F

משקלים

נפחים

דרגו את המתכון
0/5
.....................................................................................................
שתפו:
.....................................................................................................

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים פופולארים

None found

לחם לחמניות וחלות

  • בצק לבורקס בשר
  • מתכון לפיצה
  • מתכונים מלוחים
  • מאפי לחם
  • מאפים מסדרת הבצקים
  • נבחרת האופים שלנו

מאפי שמרים

  • עוגות שמרים
  • מתכונים
  • מתכונים מתוקים
  • מתכונים בריאים
  • סרטוני הדרכה
  • מתכון לחלה

מתכוני אפיה לחגים

  • מתכונים לראש השנה
  • מתכונים לחנוכה
  • מתכונים לפורים
  • מתכונים לשבועות
  • מתכונים לחגים
  • מתכון לאוזני המן
  • כדורי שוקולד