קלצונה במילוי קפרזה- עגבניות שרי ומוצרלה
מתכון למאפה האיטלקי הנפלא- קלצונה שהוא בעצם ארוחה שלמה, שילוב מצוין ופשטות מנצחת!
רכיבים:
מרכיבים לבצק- ל-6-8 יח' קלצונה בגודל בינוני
למלית קפרזה:
אופן ההכנה:
1.בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים את הקמח, השמרים, משפר האפייה, המים, המלח ו-2 כפות שמן זית
2.לאחר 1-2 ד', כשהבצק מתאחד, בודקים אם הוא יבש, מוסיפים עוד מים בהדרגה, 2 כפות בכל פעם. אם הוא לח מדי – מוסיפים מעט קמח. לשים עוד כ-10 דקות, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה.
3.מערבבים בתבנית בינונית את העגבניות, שמן הזית, מלח ופלפל. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 20 דקות, או עד שהעגבניות מתכווצות מעט. מוציאים מהתנור ומצננים
4.על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעיגולים בקוטר 12 ס"מ ובעובי כ־1/2 ס"מ. מפזרים על עיגולי הבצק כף מהעגבניות האפויות, 2 כפות מוצרלה ומעט עלי בזיליקום קרועים לפיסות קטנות. מקפלים את הבצק לשניים ומהדקים היטב. מורחים במה שנותר משמן הזית.
5.בעזרת סכין חורצים פתח קטן בחלקו העליון של כיס הבצק.
6.משמנים תבנית אפייה בשמן זית ומעבירים את כיסי הבצק לתבנית.
7.שופכים לתבנית חסינת אש 1/2 כוס מים רותחים ומניחים בזהירות בתחתית התנור שחומם מראש ל-240 מעלות.
8.מכניסים את התבנית עם הקלצונה, אופים 20-15 דקות, או עד שהבצק מזהיב.
טיפים להכנת המתכון:
1.ניתן להחליף את השמרים הטריים ומשפר האפייה ב-2 כפות שמרים יבשים אקטיביים של שמרית
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

כתיבת תגובה