דף הבית | מתכונים | מאפים לחגים | קיש פטריות מבצק עלים
5/5
.....................................................................................................
.....................................................................................................
קיש פטריות מבצק עלים
מתכון לקיש פטריות מהיר לארוחת ערב עם מבחר פטריות, גבינת קשקבל ובצל. עכשיו תדמיינו את הטעמים הנהדרים ותלכו להכין.
5/5
רכיבים:
תבנית בקוטר 24 ס"מ:
למלית:
אופן ההכנה:
1.מוציאים את בצק העלים מהמקרר 5 דקות לפני השימוש, כך שיהיה נוח לעבודה.
2.מכינים את המלית: מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומטגנים כמה דקות נוספות עד שכל הנוזלים מצטמצמים. מוסיפים שום, מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט, מערבבים היטב ומסירים מהלהבה. מצננים. (אם הפטריות עדיין מגירות נוזלים מומלץ להעביר למסננת).
3.מערבבים בקערה את השמנת, ביצים, מלח, פלפל, אגוז מוסקט והגבינה המגורדת.
4.פורסים את הבצק ומניחים על גבי תבנית עם שוליים גבוהים, משומנת קלות.
5.מפזרים את הפטריות על גבי הבסיס, יוצקים בעדינות מעל את תערובת השמנת והביצים.
6.אופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות כ 30 דק עד להזהבה של החלק העליון. מצננים ומגישים.
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

דרגו את המתכון
מה אפשר לשים במקום השמנת?