פשטידת פטריות
מתכון לפשטידת פטריות נפלאה לארוחת ערב עם מבחר פטריות, גבינת קשקבל ובצל. עכשיו תדמיינו את הטעמים הנהדרים ותלכו להכין.
רכיבים:
תבנית בקוטר 24 ס"מ
למלית:
אופן ההכנה:
2.עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של 30 דקות לפחות.
3.מעבירים את הבצק לאחר הקירור לנייר אפייה מקומח. מקמחים את המערוך והבצק ומרדדים לעיגול בעובי חצי ס"מ ופחות. במידה והבצק דביק מקמחים קלות את הבצק והמערוך.
4.מעבירים את הבצק לתבנית על ידי הפיכת הנייר אפייה על גבי התבנית. מסירים את נייר האפייה בעדינות ומהדקים את הבצק היטב לבסיס ולשוליים. מסירים קצוות מיותרים ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
5.אופים חלקית בתנור שחומם מראש ל -175 מעלות כ10 דק. מצננים.
6.הכנת המלית: מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומטגנים כמה דקות נוספות עד שכל הנוזלים מצטמצמים. מוסיפים שום, מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט, מערבבים היטב ומסירים מהלהבה. מצננים. (אם הפטריות עדיין מגירות נוזלים מומלץ להעביר למסננת).
7.מערבבים בקערה את השמנת, ביצים, מלח, פלפל, אגוז מוסקט והגבינה המגורדת.
8.מפזרים את הפטריות על גבי הבסיס, יוצקים בעדינות מעל את תערובת השמנת והביצים.
9.אופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות כ 30 דק עד להזהבה של החלק העליון. מצננים ומגישים.
10.ניתן ללוש ידנית כ2 דק עד לקבלת בצק אחיד וחלק, במידה והבצק ולא מתאחד ניתן להוסיף 1 כפית שמנת.
ניתן להחליף את הפטריות באחת מהאופציות הבאות: 400גרם תרד טרי, קוביות מבטטה בינונית מטוגנות בחמאה, ברוקולי מבושל במים, בצל מטוגן בחמאה.
**למתכון לקיש פרחים גבינות וירקות >>>
**למתכון לטארט פטריות ועגבניות>>>
**מתכון לקיש עגבניות וזיתים>>
מחשבוני המרה:
טמפרטורה

משקלים

נפחים

אפשר להשתמש באחד הבצקים המוכנים במקום להכין בצק?
כמובן! אפשר להשתמש בבצק העלים המצונן שלנו, רק להוציא כ-5 דקות לפני השימוש מהמקרר 🙂