• מתכונים
    • מאפים מסדרת הבצקים
    • נבחרת האופים שלנו
    • מאפים לחגים
    • פינוקים מהירים
    • לחם, לחמניות, חלה
    • מאפים מלוחים
  • מוצרים
  • מי אנחנו
  • Home
  • צור קשר
  • שאלות נפוצות
  • מאמרים
    • סרטונים
שמרית
דף הבית | מתכונים | מאפים לחגים | פשטידת פטריות

פשטידת פטריות

שתפו:
.....................................................................................................

מתכון לפשטידת פטריות נפלאה לארוחת ערב עם מבחר פטריות, גבינת קשקבל ובצל. עכשיו תדמיינו את הטעמים הנהדרים ותלכו להכין.

0/5

רכיבים:

  • תבנית בקוטר 24 ס"מ
  • למלית:

אופן ההכנה:

  • 1.במערבל עם וו גיטרה מערבלים את הנטורינה, המלח והביצה כ2-4 דקות עד שמתקבל קרם חלק, מוסיפים את שאר חומרי הבצק וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק חלק.

  • 2.עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של 30 דקות לפחות.

  • 3.מעבירים את הבצק לאחר הקירור לנייר אפייה מקומח. מקמחים את המערוך והבצק ומרדדים לעיגול בעובי חצי ס"מ ופחות. במידה והבצק דביק מקמחים קלות את הבצק והמערוך.

  • 4.מעבירים את הבצק לתבנית על ידי הפיכת הנייר אפייה על גבי התבנית. מסירים את נייר האפייה בעדינות ומהדקים את הבצק היטב לבסיס ולשוליים. מסירים קצוות מיותרים ומעבירים למקפיא לחצי שעה.

  • 5.אופים חלקית בתנור שחומם מראש ל -175 מעלות כ10 דק. מצננים.

  • 6.הכנת המלית: מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומטגנים כמה דקות נוספות עד שכל הנוזלים מצטמצמים. מוסיפים שום, מלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט, מערבבים היטב ומסירים מהלהבה. מצננים. (אם הפטריות עדיין מגירות נוזלים מומלץ להעביר למסננת).

  • 7.מערבבים בקערה את השמנת, ביצים, מלח, פלפל, אגוז מוסקט והגבינה המגורדת.

  • 8.מפזרים את הפטריות על גבי הבסיס, יוצקים בעדינות מעל את תערובת השמנת והביצים.

  • 9.אופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות כ 30 דק עד להזהבה של החלק העליון. מצננים ומגישים.

  • 10.ניתן ללוש ידנית כ2 דק עד לקבלת בצק אחיד וחלק, במידה והבצק ולא מתאחד ניתן להוסיף 1 כפית שמנת.

  • ניתן להחליף את הפטריות באחת מהאופציות הבאות: 400גרם תרד טרי, קוביות מבטטה בינונית מטוגנות בחמאה, ברוקולי מבושל במים, בצל מטוגן בחמאה.

    **למתכון לקיש פרחים גבינות וירקות >>>
    **למתכון לטארט פטריות ועגבניות>>>
    **מתכון לקיש עגבניות וזיתים>>

מחשבוני המרה:

טמפרטורה


C

F

משקלים

נפחים

דרגו את המתכון
0/5
.....................................................................................................
שתפו:
.....................................................................................................

2 תגובות על “פשטידת פטריות”

  1. ליטל הגיב:
    24/12/2019 בשעה 07:12

    אפשר להשתמש באחד הבצקים המוכנים במקום להכין בצק?

    הגב
    • דפנה הגיב:
      29/12/2019 בשעה 09:12

      כמובן! אפשר להשתמש בבצק העלים המצונן שלנו, רק להוציא כ-5 דקות לפני השימוש מהמקרר 🙂

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר.

מתכונים פופולארים

אצבעות גבינה מבצק פיצה

פרחי בצק עלים במילוי תרד וצנוברים ברוטב פטריות

"גבינה בתיבה" של דניאל עמית

טארט פטריות ועגבניות

פלעצלך - לחמניות ממולאות עם בצל מטוגן ופרג

בוריקיטס גבינה וזעתר

לחם לחמניות וחלות

  • בצק לבורקס בשר
  • מתכון לפיצה
  • מתכונים מלוחים
  • מאפי לחם
  • מאפים מסדרת הבצקים
  • נבחרת האופים שלנו

מאפי שמרים

  • עוגות שמרים
  • מתכונים
  • מתכונים מתוקים
  • מתכונים בריאים
  • סרטוני הדרכה
  • מתכון לחלה

מתכוני אפיה לחגים

  • מתכונים לראש השנה
  • מתכונים לחנוכה
  • מתכונים לפורים
  • מתכונים לשבועות
  • מתכונים לחגים
  • מתכון לאוזני המן
  • כדורי שוקולד